Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπανγκλαντές: Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου – «τάφο» για 52 ανθρώπους

Μπανγκλαντές: Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου – «τάφο» για 52 ανθρώπους
Reuters

Συνελήφθη στο Μπανγκλαντές ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου όπου ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 52 ανθρώπους. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Όπως ανακοίνωσαν οι διωκτικές αρχές του Μπαγκλαντές, το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούσε και παιδιά ακόμη και 11 ετών! Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν συνολικά μετά την πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για περισσότερο από ένα 24ωρο και άφησε πίσω της περίπου 30 τραυματίες, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθεί ξεχωριστή έρευνα για το γεγονός ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν παιδιά.

बांग्लादेश में 6 मंजिला फैक्ट्री में आग लगने से 40 की हुई मौत और कई घायल. देखें वीडियो. #BANGLADESHFIRE pic.twitter.com/8g7EQpgwYY

 

Σύμφωνα με την αστυνομία και με αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη (08.07.2021) γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, η οποία διατηρεί το κτίριο αυτό έξι ορόφων στο Ρουπγκάνι, μια βιομηχανική πόλη κοντά στην Ντάκα.

Μπαγκλαντές: Συχνό φαινόμενο οι πολύνεκρες τραγωδίες 

Η πυροσβεστική υπηρεσία διέσωσε 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτιρίου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στην σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας της, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις