Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα δημοσκόπηση: Μακράν… Μακρόν νικητής στο debate

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Μια ακόμη δημοσκόπηση δείχνει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν ως τον νικητή της πρώτης τηλεμαχίας των πέντε κυριότερων υποψηφίων στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Δημοσκόπηση της εταιρίας Harris δείχνει πως ο Μακρόν ήταν ο πιο πειστικός υποψήφιος στο πρώτο τηλεοπτικό debate για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ενισχύοντας δύο άλλες δημοσκοπήσεις που είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν κατάφερε να πείσει το 38% εκείνων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν έπεισε το 33%, ενώ το ίδιο ακριβώς ποσοστό εμφανίζεται να έχει πεισθεί από τον υποψήφιο της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν. Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο συντηρητικός υποψήφιος του κόμματος “Οι Ρεπουμπλικάνοι”, ο οποίος έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο, έπεισε το 27%.

Μετά το debate, το 22% εξέφρασε την επιθυμία να δει τον Μακρόν να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές, σε σύγκριση με 20% για τη Λε Πεν και 18% για τον Φιγιόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinionway δείχνει ότι η Λε Πεν θα λάβει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με το ποσοστό της να παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Μακρόν 24%, σημειώνοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας και ο Φιγιόν 18%, διατηρώντας αμετάβλητο το ποσοστό του.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 61% έναντι 39% της Λε Πεν. Ο Φιγιόν θα κερδίσει τη Λε Πεν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 55% έναντι 45%, αν τα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε