Κόσμος

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο – Δύο μετανάστες νεκροί και 10 αγνοούμενοι ανοιχτά της Σμύρνης

Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας διασώθηκε, αλλά αγνοείται η τύχη άλλων δέκα μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν ανοιχτά της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Στις 06:19 τοπική ώρα (05:19 ώρα Ελλάδος), δύο μετανάστες που έφτασαν κολυμπώντας στην παραλιακή πόλη Ντικιλί δήλωσαν ότι περίπου 10 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με μια πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ακτοφυλακή.

Ένας μετανάστης διασώθηκε, αλλά ένας ενήλικας και ένα παιδί βρέθηκαν νεκροί, διευκρίνισε η ακτοφυλακή στη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρχές, 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο, 14 Αφγανοί και 1 Ιρανός. Οι έρευνες συνεχίζονται ως εκ τούτου για τον εντοπισμό 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Εξάλλου 73 μετανάστες, ιρακινής, ιρανικής, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σύροι, Παλαιστίνιοι και Σομαλοί, συνελήφθησαν στη Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία με ένα πλεούμενο, πρόσθεσε το Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Σύρους. Πρόκειται επίσης για μια χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1