Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Σταθμοί του Μετρό μετατράπηκαν σε λίμνες – Απίστευτες εικόνες

Νέα Υόρκη: Σταθμοί του Μετρό μετατράπηκαν σε λίμνες – Απίστευτες εικόνες

Δυνατές βροχοπτώσεις έπληξαν τη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, μετατρέποντας τους σταθμούς του μετρό σε λίμνες. Τα βίντεο που ανήρτησαν στα social media οι κάτοικοι της πόλης με τους πλημμυρισμένους δρόμους είναι συγκλονιστικά.

Δεκάδες πολίτες πασχίζουν να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα από πλημμυρισμένους σταθμούς και υπόγειες διαβάσεις γεμάτες νερό. Η κατάσταση στο Μετρό της Νέας Υόρκης ήταν απελπιστική και οι αρχές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πείσουν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών σημείωσε πως μέλη του προσωπικού της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και αρκέστηκε να απαντήσει πως είναι φυσιολογικό όταν οι δρόμοι πάνω από τους σταθμούς πλημμυρίζουν, να πλημμυρίζουν και οι υπόγειοι σταθμοί…

Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν μέσα και την Παρασκευή: «Παρακαλούμε να μείνετε ασφαλείς και μην μπαίνετε σε πλημμυρισμένους σταθμούς».

Φυσικά, η αντίδραση αυτή δεν ικανοποίησε τους Νεοϋορκέζους που έσπευσαν να δημοσιεύσουν τραγελαφικά βίντεο στα social media.

Μία γυναίκα φαίνεται να κατεβαίνει τις σκάλες λίγο πριν βυθιστεί στην υπόγεια… λίμνη. Μάλιστα, η γυναίκα σηκώνει ψηλά τη τσάντα με τα ψώνια της για να μη βραχεί, ενώ άλλοι ντύνονται με μαύρες σακούλες για να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. 

«Ο σταθμός της 157ης οδού είναι υποβρύχιος», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Πλημμυρισμένο τρένο, χωρίς κλιματισμό, είναι σαν σάουνα, προσπαθούμε να μετακινηθούμε με ασφάλεια, ώστε κανείς να μη γλιστρήσει».

Στον σταθμό της 149ης οδού στο Grand Concourse του Μπρονξ, οι χείμαρροι κατακλύζουν μια σκάλα, μετατρέποντάς την σε καταρράκτη.

Σημειώνεται πως η Νέα Υόρκη επλήγη από την τροπική καταιγίδα «Έλσα», ενώ είχε υπάρξει σχετική προειδοποίηση. Δεκάδες δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους και αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Νέα Υόρκη και τις επόμενες μέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις