Κόσμος

Νεκρός ο Έλληνας ομογενής μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς στο χωριό Βουλιαράτι

- Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς - Ο 35χρονος Έλληνας εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο θώρακα όταν αρνήθηκε να παραδοθεί - Είχαν προηγηθεί καταδίωξη και πυροβολισμοί αφού ύψωσε σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο - "Ζήτω η Ελλάδα" ήταν τα τελευταία λόγια του σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ

Αιματηρό τέλος είχε το περιστατικό με την καταδίωξη Έλληνα που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

[read4more]

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA καταδίωξαν τον Κωνστανίνο Κατσίφα σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή. Εκεί εντοπίστηκε να έχει κρυφτεί μετά την καταδίωξη ο 35χρονος ομογενής.

Από νωρίς, λίγο αφού σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.

Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσίφας δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας“, αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής “άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών“. Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά. Η “απάντηση” ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μια στο θώρακα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταφέρουν και τα τελευταία λόγια του 35χρονου. Και αυτά φέρονται να ήταν “Ζήτω η Ελλάδα”.

“Εξτρεμιστής”

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναφέρει πως κατάγεται από τα Γιάννενα. Σύμφωνα με το αλβανικό site syri.net, ο 35χρονος Έλληνας ομογενής είχε γεννηθεί στο Βουλιαράτι αλλά έμενε στην Αθήνα. Βρισκόταν στην Αλβανία την τελευταία εβδομάδα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ τον αποκαλούν ακραίο εξτρεμιστή “που σχεδίαζε την επίθεση κατά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου”. Σύμφωνα μάλιστα με το syri.net, ήταν “γνωστός ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής”.

Επικαλούνται μάλιστα post που είχε κάνει στη σελίδα του στο Facebook ο Έλληνας ομογενής στις 23 Οκτωβρίου. Σε αυτό ανέφερε ότι “η σκληροπυρηνική νεολαία της Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής” και καλούσε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, την 28η Οκτωβρίου “να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ΕΛΛΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ“.

Σε άλλο post, λίγες μέρες νωρίτερα, χαρακτήρισε υποχρέωση όλων, την 28η Οκτωβρίου, “να τιμήσουμε τους προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους Βουλιαράτες”, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φράση του Ιωάννη Μεταξά.

Το χρονικό όσων έγιναν

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας βάζουν σημαίες στα σπίτια και τους δρόμους. Έτσι έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Όμως Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν, σύμφωνα με το himara.gr, να κατεβάσουν την ελληνική σημαία.

Boreios Hpeiros Ellinas pyrovolismnoi
Φωτογραφία Facebook: Katsifas Konstantinos

Κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή εξόργισε στον 35χρονο, που φέρεται να πυροβόλησε με καλάσνικοφ. Κατά τις αλβανικές πηγές, μάλιστα, ο Κατσίφας πυροβόλησε εναντίον περιπολικού. Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν και φωτογραφίες από το περιπολικό που φέρεται να πυροβόλησε ο Κατσίφας, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και video με τους πάνοπλους άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που έφτασαν στο χωριό.

alvania peripoliko alvania peripoliko

https://www.facebook.com/libohovaonline/videos/501912800308874/

Ξεκίνησε καταδίωξη, με τον 35χρονο να κρύβεται στο υδραγωγείο του χωριού. Όταν οι δυνάμεις της RENEA έφτασαν εκεί, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών που κατέληξε στο θάνατο του 35χρονου Έλληνα.

Boreios Hpeiros Ellinas pyrovolismnoi
Φωτογραφία Facebook: Katsifas Konstantinos

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Με πληροφορίες από syri.net, himara.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο