Κόσμος

Νέο “φρένο” της αμερικανικής Γερουσίας σε απόφαση για τη γενοκτονία των Αρμενίων!

Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής μπλόκαρε την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία της απόφασης που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ρεπουμπλικανός γερουσιαστής εμποδίζει την τελεσίδικη υιοθέτηση στο Κογκρέσο του κειμένου για τη γενοκτονία των Αρμενίων, η ψήφιση του οποίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 405 ψήφους υπέρ επί συνόλω 435, στις 29 Οκτωβρίου, είχε προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.

“Η υιοθέτησή της σήμερα (σ.σ. 21.11.2019) θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δέσμευση της (αμερικανικής) κυβέρνησης να ξεπεράσει τις πραγματικές προκλήσεις των διμερών μας σχέσεων με την Τουρκία”, δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ντέιβιντ Πέρντιου για να εξηγήσει την αντίθεσή του.

Έτσι μπλόκαρε την προσπάθεια να ψηφιστεί η απόφασή αυτή μέσω μιας συνοπτικής διαδικασίας που απαιτούσε την ομοφωνία στη Γερουσία.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είχε ζητήσει την επικύρωση του ψηφίσματος και από τη Γερουσία, δήλωσε ότι θα επιμείνει. “Μου φαίνεται απίστευτο που η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να εκφράσει την αλήθεια για την Ιστορία”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή επιπλέον 10.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ φαίνεται ότι εξετάζει χερσαία επίθεση παρά την 10ήμερη παύση στις επιθέσεις στις ενεργειακές εγκατάστασεις του Ιράν - Χιλιάδες πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές έχουν πάρει ήδη εντολή να αναπτυχθούν στη Μέση Ανατολή
REUTERS
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ