Κόσμος

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγορούν τον σατανικό Τραμπ

Η στρατιωτική επίλεκτη δύναμη του Ιράν, οι Φρουροί της Επανάστασης, χαρακτήρισαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ "σατανικό και παράτολμο" και τον κατηγόρησαν ότι διεξάγει οικονομικό πόλεμο καθώς οι κυρώσεις που επέβαλε εκ νέου η Ουάσινγκτον αύξησαν την πίεση στην ιρανική οικονομία.

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν τον Μάιο και έκτοτε έχει ξεκινήσει να επιβάλλει εκ νέου οικονομικές κυρώσεις και να πιέζει άλλες χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν.

Η αντίδραση των Φρουρών της Επανάστασης έρχεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη παρουσία του Τραμπ και του μετριοπαθούς προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Ροχανί δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από σκληροπυρηνικούς εξαιτίας των ενεργειών του Τραμπ.

“Ο σατανικός και παράτολμος Αμερικανός πρόεδρος έχει επικεντρωθεί σε έναν οικονομικό πόλεμο και σε απάνθρωπες κυρώσεις για να αποπροσανατολίσει το ιρανικό έθνος από τις επαναστατικές αξίες και τα εθνικά του συμφέροντα”, αναφέρουν οι Φρουροί σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Φρουροί υποστηρίζουν επίσης ότι η επίθεση του Σαββάτου εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ με 25 νεκρούς ήταν “μια κακή εκτίμηση των εχθρών καθώς το έγκλημα αυτό έκανε τον ιρανικό λαό ακόμη πιο ενωμένο”.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις και η απειλή για ακόμη περισσότερες έχουν πλήξει το εθνικό νόμισμα, το ριάλ, το οποίο έχει χάσει σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας του αυτό τον χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος στο Fox News για τις δηλώσεις κατά των αστέγων – Ο Μπράιαν Κίλμιντ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του
Ο Μπράιαν Κίλμιντ σόκαρε σε ζωντανή μετάδοση προτείνοντας να χορηγούνται θανατηφόρες ενέσεις σε άστεγους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές – Μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη
Ο Μπράιαν Κίλμιντ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 3
Οι καύσωνες, οι πλημμύρες και οι ξηρασίες του φετινού καλοκαιριού κόστισαν στην Ευρώπη 43 δισεκατομμύρια ευρώ
Εκτιμάται ότι μέχρι το 2029, τα κόστη που προκλήθηκαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού του 2025 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 126 δισεκατομμύρια ευρώ - Σε δυσκολότερη θέση Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία
Φωτογραφία αρχείου AP Photo