Κόσμος

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα «αδιάκοπα» χτυπήματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη – «Εξοντώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη»

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι Χούθι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τα «αδιάκοπα» πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, μέχρι να σταματήσουν τις επιθέσεις στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που πλήττουν την παγκόσμια ναυτιλία και τα αμερικανικά συμφέροντα.

Αυτό είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγες ώρες μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός εναντίον των Χούθι.

Όπως τόνισε αυτή ήταν μια απάντηση στις δεκάδες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες από τον Νοέμβριο του 2023. Αποτελούν επίσης μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη, να σταματήσει να τους στηρίζει.

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι (οι Χούθι) να πουν, τέλος στις επιθέσεις σε πλοία, τέλος στις επιθέσεις σε περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε. «Δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, αυτό γίνεται για να σταματήσουν να βάλλουν εναντίον περιουσιακών στοιχείων σε έναν κρίσιμης σημασίας θαλάσσιο διάδρομο», πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουολτς είπε στο ABC ότι από τα σημερινά πλήγματα «εξοντώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των Χούθι».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι Χούθι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων και ο ίδιος «δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή».

«Με κανέναν τρόπο δεν θα είχαν οι Χούθι τη δυνατότητα να πλήττουν τη (διεθνή) ναυτιλία, αν δεν τους στήριζε το Ιράν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό των ανταρτών, από τα αμερικανικά πλήγματα στα προπύργιά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Η αριστερή ιδεολογία και τα μηνύματα μετά τον μοιραίο πυροβολισμό
Την Τρίτη ενώπιων δικαστηρίου ο 22χρονος που αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές - Η συγκατοίκηση με τρανς άτομο και ο όρκος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των δραστών παρόμοιων περιστατικών
Τάιλερ Ρόμπινσον
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1