Κόσμος

Ουκρανία: Ο Γερμανός καγκελάριος θέλει να συνεχίσει τη διαμεσολαβητική του προσπάθεια

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θέλει να συνεχίσει τη διαμεσολαβητική προσπάθειά του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

«Ο πόλεμος κινδυνεύει να μετατραπεί σε μάχη χαρακωμάτων. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντικό να προσπαθήσει κανείς να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για το πώς θα σταματήσουν οι σκοτωμοί και οι πυροβολισμοί», δήλωσε ο κύριος Χεμπεστράιτ.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο κύριος Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο καγκελάριος «προσπαθεί να ξαναβαδίσει στον διπλωματικό δρόμο, όσο δύσκολο κι αν είναι» και ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη και μπερδεμένη, αλλά τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
7