Κόσμος

Ουκρανία: Ο Όλαφ Σολτς σκοπεύει να μιλήσει σύντομα με τον Πούτιν

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα έχει «σύντομα» τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Ο Σολτς ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.

«Προαπαιτούμενο για μια δίκαιη ειρήνη είναι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Αυτό είναι που πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ορισμένοι από το κοινό του συνεδρίου φώναζαν περιστασιακά «διαπραγματεύσου».

Ο Σολτς απάντησε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ωραία, να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα είναι: ποιος διαπραγματεύεται με ποιόν και για ποιο πράγμα».

Ο Γερμανός καγκελάριος είχε νωρίτερα τονίσει τις αρχές της στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

«Ήταν και είναι σωστό να ενεργούμε με συντονισμένο τρόπο σε ό,τι κάνουμε. Να εξετάζουμε κάθε βήμα και να μην προχωρούμε μόνοι μας. Παραμένουμε ανέκαθεν δεσμευμένοι σε αυτήν την αρχή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 4
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 3
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
10