Κόσμος

Πακιστάν: Η Ινδία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφός της – «Παράλογη ενέργεια και ύψιστη προβοκάτσια»

Επικαλούμενο μαρτυρίες, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Αμριτσάρ της βορειοδυτικής Ινδίας

Η Ινδία εκτόξευσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (09.10.2025) ώρα Ελλάδας βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν σε ινδικό έδαφος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού του Πακιστάν

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του Πακιστάν, ο ίδιος εκπρόσωπος του στρατού της χώρας ανέφερε για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε απόψε η Ινδία:

«Θέλω να σας μεταφέρω συγκλονιστικά νέα, καθώς η Ινδία εκτόξευσε έξι βαλλιστικούς πυραύλους από το Ανταμπούρ. Ένας από τους βαλλιστικούς πυραύλους έπεσε στο Ανταμπούρ, οι υπόλοιποι πέντε πύραυλοι έπληξαν το Αμριτσάρ στο ινδικό κρατίδιο Παντζάμπ», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Μαΐου (τοπική ώρα).

«Πρόκειται για σοκαριστική εξέλιξη και προβοκάτσια υψίστου βαθμού, καθώς η Ινδία άρχισε τώρα να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του πληθυσμού της», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για ενέργεια που στερείται λογικής».

Επικαλούμενο μαρτυρίες, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει πως εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Αμριτσάρ της βορειοδυτικής Ινδίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2