Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Χρειαζόμαστε δεκαπλάσια στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση»

Η Ουκρανία ευγνωμονεί τους συμμάχους της για τη στρατιωτική βοήθεια που έχουν στείλει στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ωστόσο χρειάζεται τη δεκαπλάσια, υποστήριξε χθες Σάββατο (22.4.2023) ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αντρίι Μέλνικ.

Ο Αντρίι Μέλνικ είναι πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο και κατά καιρούς έχει επικριθεί για τα σχόλιά του. Τώρα, ζήτησε από τους συμμάχους να προσφέρουν στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ισάξια με το 1% του ΑΕΠ της χώρας τους.

Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με γιγαντιαία αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. «Είμαστε ευγνώμονες στους συμμάχους μας για τη στρατιωτική τους βοήθεια. Αλλά, δεν αρκεί! Η Ουκρανία χρειάζεται δεκαπλάσια, για να τερματίσει φέτος τη ρωσική εισβολή», έγραψε ο Μέλνικ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην περίπτωση μόνο της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, κάτι τέτοιο θα μεταφραζόταν σε περισσότερα από 39 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογραμμίζει ότι τα ποσά αυτά θα ωχριούσαν μπροστά στις δαπάνες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι σήμερα, η εκτιμώμενη αξία της βοήθειας των συμμάχων προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε σχεδόν 55 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Μέλνικ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ