Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρωταθλητές στο διάβασμα οι αμερικανοί μαθητές γυμνασίου

Πρωταθλητές στο διάβασμα οι αμερικανοί μαθητές γυμνασίου

Οι μεγαλύτεροι ”βιβλιοφάγοι” στις ΗΠΑ είναι οι μαθητές γυμνασίου, οι φοιτητές και οι τριαντάρηδες και η χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι μεγαλύτερη στην ηλικιακή ομάδα 30 και κάτι, όπως προκύπτει από μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 78% των αμερικανών διάβασαν ένα τουλάχιστον βιβλίο τον τελευταίο χρόνο και το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 83% ανάμεσα σε εκείνους που είναι από 16 έως 29 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου Pew.

Η δημοσκόπηση εντάσσεται στην προσπάθεια του Pew να αξιολογήσει τις συνήθειες των αμερικανών ως προς το διάβασμα καθώς τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) αλλάζουν το τοπίο επηρεάζοντας τη λειτουργία των δανειστικών βιβλιοθηκών.

Το υψηλότερο ποσοστό αναγνωστών με κριτήριο την ηλικία είναι 88% στην ηλικιακή ομάδα 18 με 24, ακολουθούμενο από 86% στην ομάδα 16 με 17 ετών. Οι αναγνώστες στην ομάδα 30-39 ετών ακολουθούν με 84%.

Το χαμηλότερο ποσοστό–68%–συναντάται στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Η δημοσκόπηση καλύπτει τα παραδοσιακά βιβλία, τα ηλεκτρονικά και τα ηχητικά.

Μεταξύ των αμερικανών που διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, εκείνοι που είναι νεότεροι από 30 ετών είναι πιθανότερο να τα διαβάζουν στο κινητό τους (41%) ή σε υπολογιστή (55%) παρά σε άλλη ηλεκτρονική μορφή (23%) ή σε tablet (16 %).

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, το 60% των ερωτηθέντων κάτω των 30 ετών απάντησαν ότι είχαν δανειστεί από βιβλιοθήκη τον περασμένο χρόνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε