Κόσμος

Ρόμπερτ Φίτσο: Όταν προέβλεψε την απόπειρα δολοφονίας – Το «προφητικό» βίντεο

Παγκόσμιο σοκ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, το μεσημέρι της Τετάρτης (15.05.2024) κι ενώ χαιρετούσε πολίτες σε πόλη 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του μετά από πολύωρη χειρουργική επίθεση αλλά εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος Σλοβάκος πρωθυπουργός έπεσε θύμα πυροβολισμών καθώς χαιρετούσε πολίτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της υγείας του.

Για το αιματηρό περιστατικό συνελήφθη ο 71χρονος συγγραφέας Γιούρι Τσιντούλα, ο οποίος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στην κοιλιακή χώρα.

Το «προφητικό» βίντεο με τον Φίτσο να προβλέπει την απόπειρα δολοφονίας του

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Der Standard, πριν από έναν μήνα, ο Ρόμπερτ Φίτσο δημοσίευσε ένα «προφητικό» βίντεο στα social media, στο οποίο είχε αναφέρει ότι ανέμενε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον πολιτικού της κυβέρνησής του. 


Συγκεκριμένα, ο Φίτσο επέκρινε τα δημοσιεύματα των προοδευτικών ΜΜΕ, τα οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη βία εναντίον των στελεχών της κυβέρνησής του.

«Απλώς περιμένω ότι αυτή η απογοήτευση, που τόσο έντονα τροφοδοτήθηκε από την Denník N. Smečko ή την Aktuality (σ.σ. σλοβάκικα ΜΜΕ), να μετατραπεί σε δολοφονία ενός από τους κορυφαίους πολιτικούς της κυβέρνησης, και δεν υπερβάλλω κατά χιλιοστό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό