Κόσμος

Ρωσία: 112 νεκροί από… ανευθυνότητα

Οι αρχές ευθύνονται σύμφωνα με το ρωσικό Τύπο για το θάνατο από πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Πέρμ στα Ουράλια

“Κανείς από τους αξιωματούχους δεν εξήγησε γιατί αυτό το κτίριο δεν έκλεισε όταν διαπιστώθηκε σε ελέγχους στη διάρκεια της χρονιάς ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας”, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα καθώς το κέντρο είχε μόνο μια στενή έξοδο, ενώ η κανονική έξοδος κινδύνου είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό. Επίσης η ξύλινη οροφή συνέβαλε στο να επεκταθεί γρήγορα η πυρκαγιά.
“Αυτό είναι χειρότερο από την τρομοκρατία”, γράφει η οικονομική εφημερίδα “Vedomosti”. “Οι τρομοκράτες ανατινάζουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς από καιρό σε καιρό. Όμως η ανευθυνότητα και η διαφθορά μας απειλούν κάθε ημέρα”.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου από πυροτεχνήματα που άναψαν στο εσωτερικό του κέντρου είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στη Ρωσία.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη, περιγράφει τις τελευταίες του στιγμές - «Βαριόταν και είπε πως πάει να εξερευνήσει»
«Ήταν αντισυμβατικός, ευφυής, λίγο ριψοκίνδυνος – και αυτό τον έκανε ξεχωριστό. Ο θάνατός του ταίριαζε με τη ζωή του»
Ο Μάικλ Μόσλεϊ
Οι μετανάστες που πνίγηκαν στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων τάφηκαν στον προορισμό όπου ευελπιστούσαν να φτάσουν
Στην κηδεία των γυναικών και των παιδιών μεταναστών έδωσαν το παρών οι κάτοικοι που έσπευσαν να τους βοηθήσουν αλλά και οι μετανάστες που κατάφεραν να ανασυρθούν σώοι
Θάλασσα