Κόσμος

Ρωσία: Απειλεί την Ουκρανία με «αντίποινα» μετά τις επιθέσεις εναντίον στόχων σε Μόσχα και Κριμαία

Έχουν περάσει ήδη περισσότερες από 510 ημέρες από την 24η Φεβρουαρίου 2022, τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. 510 ημέρες ανηλεών βομβαρδισμών, που όχι μόνο ισοπέδωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Μπαχμούτ, αλλά στράφηκαν και εναντίον στόχων που ουδεμία σχέση είχαν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως νοσοκομεία, σιδηροδρομικοί σταθμοί και εμπορικά κέντρα, μέχρι και καθεδρικοί ναοί.

Ωστόσο η Ρωσία σήμερα (24/7/2023) απειλεί την Ουκρανία με «σκληρά αντίποινα» μετά τις σημερινές επιθέσεις με drones και στόχο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθέσεις που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο.

«Κρίνουμε αυτά τα συμβάντα ως μια νέα καταφυγή σε τρομοκρατικές μεθόδους από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Ουκρανίας για να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η βούληση της Δύσης να δει μια επιδείνωση της κατάστασης (σ.σ. στον πόλεμο στην Ουκρανία) βρίσκεται πίσω από τις θρασύδειλες πράξεις Ουκρανών νεοναζί», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, υποσχόμενο να «βρει και να τιμωρήσει» όλους τους ενόχους.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν νόημα από στρατιωτική άποψη. Καταδικάζουμε αυτό το νέο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου και καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να το αξιολογήσουν αναλόγως», πρόσθεσε το υπουργείο.

Μια πηγή της ουκρανικής Άμυνας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση με στόχο τη Μόσχα έγινε από την GUR, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

https://twitter.com/DevanaUkraine/status/1683395070387445765?s=20

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν και συνετρίβησαν χωρίς να προκληθούν θύματα, το ένα κοντά στο κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το άλλο σε ένα εμπορικό κέντρο στη νότια Μόσχα.

Στην Κριμαία, μια αποθήκη πυρομαχικών επλήγη επίσης σήμερα σε μια νέα επίθεση με ουκρανικά drones στην περιοχή Τζάνκοϊ, στο βόρειο τμήμα αυτής της προσαρτημένης από τη Μόσχα χερσονήσου, ανέφερε ο Ρώσος κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ.

https://twitter.com/NOELreports/status/1683452675411660800?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 19 λεπτά
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3