Κόσμος

Ρωσία: Δεν θα διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

 Το Κρεμλίνο δήλωσε πως γνωρίζει ότι ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους στην Ουκρανία, όπως υποστηρίζει πως η Ρωσία δεν πρέπει να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις μαζί τους.

“Στις πιο έντονες στιγμές, χρειαζόμαστε διαύλους για διάλογο με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση για ένα σχόλιο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα η οποία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ευθύνεται για την επίθεση με drones στη γέφυρα της Κριμαίας. Ήδη ανεπίσημα η Ουκρανία το έχει παραδεχτεί. 

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο συντονισμός είναι ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου, την Ουάσινγκτον και έναν αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών και το ΝΑΤΟ”, είπε ο Πεσκόφ.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες πολλές πληροφορίες έρχονται από το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον στο Κίεβο σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις εδώ”.

Όμως η ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τη Δύση “δεν είναι σωστή”, λόγω της ανάγκης να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι διαλόγου, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας