Κόσμος

Σάρα Φέργκιουσον: Την απέκλεισαν και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις μετά την αποκάλυψη του email στον Τζέφρι Επστάιν

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ξεκαθάρισαν ότι θα ήταν ακατάλληλο να συνεχίσουν να συνδέονται με τη δούκισσα του Γιορκ

«Βροχή» πέφτουν οι αποκλεισμοί στη Σάρα Φέργκιουσον από φιλανθρωπικές οργανώσεις εξαιτίας της αποκάλυψης των σχέσεών της με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα (22.09.2025), η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου είχε στείλει email στον καταδικασμένο παιδόφιλο, αποκαλώντας τον «εξαίρετο φίλο».

Μετά τη διαρροή του email της προς τον Τζέφρι Επστάιν, η Σάρα Φέργκιουσον αντίκρισε «κόκκινη κάρτα» από αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόταν.

Ο Άντριου, αδελφός του βασιλιά Καρόλου Γ’, έχει ήδη πέσει σε δυσμένεια λόγω των στενών σχέσεών του με τον Αμερικανό χρηματιστή, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2019 πριν από τη δίκη του για σεξουαλικά εγκλήματα. Ο πρίγκιπας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από μια Αμερικανίδα όταν ήταν 17 ετών, την οποία «είχε δανείσει» ο Έπσταϊν, όπως δήλωσε η ίδια.

Ο 65χρονος Άντριου δεν έχει αναλάβει κανένα δημόσιο ρόλο από τον Νοέμβριο του 2019 και έχασε τους στρατιωτικούς τίτλους, τα βασιλικά προνόμια και τις χορηγίες το 2022.

Η «Φέργκι», η δούκισσα του Γιορκ, έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Έπσταϊν.

Τον Μάρτιο του 2011, είχε ζητήσει συγγνώμη που δέχτηκε 15.000 λίρες (17.210 ευρώ) από τον χρηματοδότη. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι ήταν «μία πολύ λανθασμένη κρίση».

«Δεν θέλω να έχω ποτέ ξανά καμία σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν», δήλωσε επίσης.

Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα, σύμφωνα με ένα email που έφερε στο φως αυτό το Σαββατοκύριακο η εφημερίδα «The Sun», επικοινώνησε ξανά με τον εγκληματία για να του ζητήσει «συγγνώμη». «Ξέρω ότι σε απογοήτευσα τρομερά», έγραψε στο email.

«Ήσουν πάντα ένας πιστός, γενναιόδωρος και εξαίρετος φίλος για μένα και την οικογένειά μου», πρόσθεσε η δούκισσα.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που πήραν «διαζύγιο» με τη δούκισσα του Γιορκ  

Το Julia’s House, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά άρρωστα παιδιά, το οποίο λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Σάρα Φέργκιουσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πρώτο ότι σταματά τη συνεργασία του μαζί της. «Μετά τις πληροφορίες που αφορούν την αλληλογραφία μεταξύ της δούκισσας του Γιορκ και του Τζέφρι Έπσταϊν, το Julia’s House αποφάσισε ότι δεν ενδείκνυται να συνεχίσει (η δούκισσα) ως προστάτιδά του», δήλωσε εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια, και άλλοι οργανισμοί με τη σειρά τους ανακοίνωσαν ότι σταματούν τη συνεργασία τους με τη Σάρα Φέργκιουσον, όπως το «Children’s Literacy Charity», ή το «Teenage Cancer Trust».

Η οργάνωση «Prevent Breast Cancer» ανακοίνωσε, επίσης, ότι διακόπτει τις σχέσεις. Η δούκισσα είχε γίνει προστάτιδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος πέρυσι, μετά και τη διάγνωση της ίδιας με καρκίνο του μαστού το 2023.

Το «Natasha Allergy Research Foundation» έθεσε τέλος επίσης στη σχέση του με τη Φέργκιουσον, η οποία ωστόσο δεν είχε εργαστεί για τον οργανισμό εδώ και αρκετά χρόνια. «Θα ήταν ακατάλληλο γι’ αυτήν να συνεχίσει να συνδέεται» με τη φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσαν οι ιδρυτές του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Νετανιάχου για Ιράν: Αργά ή γρήγορα, το καθεστώς θα πέσει – Βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, σειρήνες στο Ισραήλ – Πάνω από 20 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Επίθεση στο Ισραήλ 10