Κόσμος

Σερβία: Νέες παραιτήσεις για την κατάρρευση τμήματος οροφής στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ με τους 15 νεκρούς

Ηγετικά πρόσωπα της Σερβίας, ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν την παραίτηση τους καθώς φέρεται πως εμπλέκονται στην αιματηρή υπόθεση του Νόβι Σαντ, του σιδηροδρομικού σταθμού της χώρας όπου κατέρρευσε την 1η Νοεμβρίου 2024 τμήμα οροφής του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

Ο υπουργός Εμπορίου της Σερβίας, Τόμισλαβ Μομίροβιτς, ο οποίος την περίοδο 2020-2022 όπου έγινε η ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού ασκούσε καθήκοντα υπουργού Κατασκευών, Υποδομών και Συγκοινωνιών, υπέβαλε την παραίτησή του για την πολύνεκρη τραγωδία.

Την παραίτησή της υπέβαλε επίσης και η διευθύντρια της Αρχής Σιδηροδρομικών Υποδομών (IZS), Γιέλενα Τανάσκοβιτς.

Τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα, στις  4 Νοεμβρίου παραιτήθηκε και ο υπουργός Κατασκευών, Υποδομών και Συγκοινωνιών της Σερβίας Γκόραν Βέσιτς.

Από την ημέρα που έπεσε το τμήμα οροφής του σιδηροδρομικού σταθμού, οι πολίτες της Σερβίας διαδηλώνουν στο Νόβι Σαντ και στο Βελιγράδι ζητώντας να αποδοθούν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του