Κόσμος

Συρία: ‘Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκόρπισε το θάνατο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν “σε τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία Ουάντι Ντάχαμπ”.

Με τη λέξη “τρομοκράτες” το συριακό καθεστώς χαρακτηρίζει όλους τους αντάρτες που διάκεινται εχθρικά απέναντι στον Μπασάρ αλ Άσαντ, είτε πρόκειται για εξτρεμιστές ισλαμιστές είτε για μετριοπαθείς.

Η έκρηξη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώθηκε σε μια συνοικία αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει και ο ίδιος ο Άσαντ. Η κυβέρνηση ανέκτησε τον Μάιο τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της Χομς την οποία οι ακτιβιστές, στους πρώτους μήνες της εξέγερσής τους, το 2011, αποκαλούσαν “πρωτεύουσα της επανάστασης”. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο οι γειτονιές των αλαουιτών έχουν γίνει στόχος αιματηρών επιθέσεων. Στις 25 Μαΐου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα, λίγες ημέρες έπειτα από μια άλλη επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Εξάλλου, στα βόρεια της Χομς, στο χωριό Ουμ Σαρσούχ, τουλάχιστον 18 αντάρτες και μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος. Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές στο χωριό αυτό που καταλήφθηκε την Τετάρτη από τους αντάρτες.

Διαβάστε

4,5 δισ. δολάρια κοστίζουν οι Σύροι πρόσφυγες στο Λίβανο

Δεκάδες κρατούμενοι στη Συρία απελευθερώθηκαν μετά την προεδρική αμνηστία

Συρία: “Γενική αμνηστία” κήρυξε με διάταγμα ο πρόεδρος Άσαντ

Συρία: Συνεχίστηκαν σήμερα οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι – Ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του σκοτώθηκαν

ΟΑΧΟ και του ΟΗΕ ζητούν από τη Συρία εξηγήσεις για το χημικό της οπλοστάσιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B» 1
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 8
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 12