Κόσμος

Θράσος! Συγχωροχάρτι στους Ναζί για το Ολοκαύτωμα δίνει ο Μπολσονάρο

Την οργή του Ισραήλ έχει προκαλέσει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαιχ Μπολσονάρο, ο οποίος δήλωσε πως μπορεί να συγχωρεθεί η γενοκτονία των Εβραίων από του Ναζί.

Ο Μπολσονάρο τον προηγούμενο μήνα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του καθώς είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ναζισμός ήτα ένα αριστερό κίνημα, μετά την επίσκεψη στο μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ στο Ισραήλ.

Μιλώντας την Πέμπτη σε μια ομάδα Βραζιλιάνων ευαγγελιστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Μπολσονάρο δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ : «Μπορούμε να συγχωρούμε, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνούμε. Αυτή είναι η διατύπωση μου. Εκείνοι που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον», είπε.

«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» ήταν η αντίδραση με ανάρτηση στο twitter από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Μπολσονάρο. «Είτε πρόκειται για άτομα ή οργανώσεις, αρχηγοί κομμάτων, ή αρχηγοί κρατών, κανείς δεν θα διατάξει την συγχώρεση του εβραϊκού λαού, ούτε αυτό μπορεί να αποκτηθεί μέσα από κανένα συμφέρον», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Με ξεχωριστή του ανακοίνωση το μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιάντ Βάσεμ ανέφερε: «Κανείς δεν έχει τον ρόλο να αποφασίζει ποιος μπορεί να συγχωρεθεί και κατά πόσον πρέπει να υπάρξει συγχώρεση για τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο ο Μπολσονάρο έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
7