Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, συζήτησαν την "επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας" που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σήμερα, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Σε μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Nωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν παρακαθίσει σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών-μελών του ΣΑ, τόνισε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να προετοιμαστεί για να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των προγραμμάτων της για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επέκρινε εξάλλου το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αντέδρασε μετά την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον επιρρίπτει στη Δαμασκό, κάτι το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτήρισε «μεγάλη απογοήτευση».
«Το status quo στη Βόρεια Κορέα είναι επίσης απαράδεκτο και το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών (όπλων) και βαλλιστικών πυραύλων», συνέχισε ο Τραμπ.
«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού