Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στις Βόρεια Καρολίνα

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στις Βόρεια Καρολίνα

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 αγνοούνται σήμερα στις πλημμύρες, που πλήττουν τη Βόρεια Καρολίνα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Περισσότεροι από 200 άνθρωποι ξεκίνησαν επιχειρήσεις έρευνας ψάχνοντας κάθε σπίτι κατά μήκος του ποταμού Πίτζεον», επιβεβαίωσε σήμερα, σε ένα τουίτ, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χέιγουντ.

Η κομητεία επλήγη χθες από πλημμύρες μετά την υπερχείλιση του ποταμού Πίτζεον, έπειτα από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Φρεντ.

Στο ύψιστο σημείο του, η στάθμη του ποταμού έφθασε στα 6 μέτρα, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας.

Έως και 30 εκατοστά βροχής έπεσαν μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πολιτείας, ο οποίος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αυτές τις πλημμύρες, τις οποίες χαρακτήρισε «ιστορικές».

«Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στους διασώστες να έρθουν να βοηθήσουν σύντομα τις πληγείσες περιοχές, για να σώσουν ζωές, να αποκαταστήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, να απομακρύνουν τα συντρίμμια…», δήλωσε ο κυβερνήτης Ρέι Κούπερ, σε ένα δελτίο τύπου χθες.

«Ψάξαμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τα κτίρια αναζητώντας επιζώντες», εξήγησε χθες ο σερίφης της κομητείας Χέιγουντ Γκρεγκ Κρίστοφερ, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WYFF4.

Ο Νέιθαν Γιάμπροου, ένας κάτοικος που μίλησε στο ίδιο κανάλι, περιέγραψε πως το νερό ξεπέρασε τα 2 μέτρα στον κήπο του σπιτιού του, κοντά στο χωριό Κρούζο, το οποίο σάρωσαν οι πλημμύρες.

«Αυτό συνέβη σε λιγότερο από 45 λεπτά», είπε σχετικά με την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις