Κόσμος

Τουρκικό “μάτι” στην Ελλάδα – Πως κατασκοπεύει ο Ερντογάν

Το όνομα αυτού Gokturk-1 και είναι ο κατασκοπευτικός δορυφόρος των Τούρκων που από σήμερα το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.

Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο!

Μάλιστα ο δορυφόρος έχει δυνατότητα να κάνει μια ολόκληρη περιστροφή της γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά γεγονός που τον καθιστά ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των Τούρκων καθώς μπορεί να διαβιβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τις εξελίξεις όπου επιλέγει το τουρκικό επιτελείο, αφήνοντας ελάχιστα κενά μέσα στην ημέρα.

Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σήμερα το απόγευμα από τη Γαλλική Γουιάνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βόρεια Κορέα στέλνει ακόμη 30.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στο πλάι της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμούν αξιωματούχοι
Η Ουκρανία εκτιμά ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να παρέχει στους στρατιώτες «τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά» με στόχο την «περαιτέρω ενσωμάτωση στις ρωσικές μάχιμες μονάδες»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στην Πιονγκγιάνγκ