Κόσμος

Βαρκελώνη: Ραγδαίες εξελίξεις! Στέλνει την πολιτοφυλακή η Μαδρίτη!

Χάος στην Βαρκελώνη με σοβαρά επεισόδια, φωτιές και μισό εκατομμύριο κόσμο στους δρόμους! "Πράσινο φως" από την Μαδρίτη για να σταλεί η Πολιτοφυλακή στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Στόχος η διατήρηση της τάξης και η... ξεκούραση των αστυνομικών που για πέντε μέρες επιχειρούν στις "εκρηκτικές" διαδηλώσεις. Εικόνες - σοκ από τα επεισόδια. Δείτε βίντεο, φωτογραφίες και ζωντανή εικόνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.

Εν τω μεταξύ στην Βαρκελώνη… χαμός!

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης σήμερα, Παρασκευή 18.10.2019, την πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών.

Ένα πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά.

Αστυνομικά βαν επιχείρησαν μάταια να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

https://youtu.be/K8939sDV9fw

 Ελεύθερος υπό όρους ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν

Ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και νυν ευρωβουλευτής, Κάρλες Πουτζντεμόν. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Μαδρίτη.

[read4more]

Ο Πουτζντεμόν παρουσιάστηκε την Παρασκευή (18.10.2019) οικειοθελώς ενώπιον δικαστή στο Βέλγιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του η Μαδρίτη και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες ο Πουτζντεμόν εξήγησε ότι παρουσιάστηκε στην αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή.

Αφέθηκε όμως ελεύθερος «υπό όρους και έχει τη δυνατότητα να φύγει από το Βέλγιο έπειτα από άδεια» του δικαστή, όμως θα πρέπει να παραμείνει «στη διάθεσή του» προκειμένου να απαντήσει σε οποιαδήποτε κλήση, πρόσθεσε.

diadiloseis ispania

diadiloseis ispania

diadiloseis ispania

diadiloseis ispania

Καταλονία

diadiloseis ispania

diadiloseis ispania

diadiloseis ispania

ispania

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρασκηνιακές συνομιλίες ΗΠΑ–Ρωσίας για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – «Παγώνουν» τα ρωσικά εδαφικά κέρδη
Σύμφωνα με το Bloomberg, Ουάσιγκτον και Μόσχα συζητούν σχέδιο συμφωνίας που θα οδηγούσε σε κατάπαυση του πυρός και θα παγίωνε τα εδάφη που κατέχει η Ρωσία στην Ουκρανία
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Νετανιάχου σε Μερτς: Στόχος μας η απελευθέρωση της Γάζας από τη Χαμάς – Εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αναστολή στρατιωτικών εξαγωγών στο Ισραήλ
Πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εγκαθίδρυση μιας ειρηνικής διοίκησης στην περιοχή
Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Φρίντριχ Μερτς 2
Γάζα: Το σχέδιο του Ισραήλ πρέπει να έχει «συνέπειες» στις σχέσεις με την ΕΕ, δηλώνει ο Αντόνιο Κόστα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να επανεξετάσει την απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο της Γάζας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών με την ΕΕ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα 5