Κόσμος

Βενετία: Το λεωφορείο πιθανότατα δεν συγκρούστηκε με άλλο όχημα, λέει ο εισαγγελέας

Το λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα στην περιοχή του Μέστρε στη Βενετία πιθανότατα δεν συγκρούστηκε με άλλα οχήματα, δήλωσε σήμερα (4.10.2023) ο εισαγγελέας της περιοχής λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες μέχρι στιγμής, η πρώτη πρόσκρουση του λεωφορείου στο κιγκλίδωμα της γέφυρας του Μέστρε στη Βενετία έγινε περίπου 50 μέτρα πριν από το σημείο που έπεσε. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη νεκροψία στη σορό του 40χρονου Ιταλού οδηγού, που σκοτώθηκε και αυτός στο δυστύχημα.

Η εισαγγελία της Βενετίας ζήτησε να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 40χρονου Ιταλού οδηγού, καθώς εντοπίστηκε και το κινητό του τηλέφωνο στο σημείο του δυστυχήματος, γι’ αυτό και οι ειδικοί θα εξετάσουν τα στοιχεία του τις επόμενες ώρες.

Όσοι επέζησαν από το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βενετία αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές για όσα προηγήθηκαν πριν πέσει από τη γέφυρα. Προς το παρόν, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να μιλήσουν με τους δικαστικούς.

Βίντεο ντοκουμέντο με την πτώση του λεωφορείου:

Ιταλικά ΜΜΕ: «Τι λένε οι εμπειρογνώμονες»

Το κιγκλίδωμα της οδογέφυρας του Μέστρε, από την οποία έπεσε το τουριστικό λεωφορείο που είχε ως προορισμό κοντινό κάμπινγκ, είναι υπερβολικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος αναφερόμενος σε δηλώσεις εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

«Θυμίζει ένα απλό τοιχάκι», δήλωσε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας La Linea, στην οποία ανήκε το λεωφορείο.

venice leoforeio r

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την εισαγγελική έρευνα που άρχισε σήμερα το πρωί, το τραγικό αυτό δυστύχημα μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους: ή να αισθάνθηκε άσχημα ο οδηγός και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος ή να του έκλεισε τον δρόμο προπορευόμενο όχημα, προκαλώντας ουσιαστικά την τραγική πτώση.

venice leoforeio r

Από τους 15 επιβάτες που τραυματίσθηκαν, 8 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τραυματίσθηκαν σοβαρά δυο αδέλφια που είχαν φτάσει στο Μέστρε από τη Γερμανία με τους γονείς τους, καθώς και ένα κοριτσάκι 4 ετών από την Ουκρανία. Μεταξύ των 21 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, υπάρχει δυστυχώς και ένα νεογέννητο.

Στην περιφέρεια της Βενετίας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ είναι πιθανό να κηρυχθεί και εθνικό πένθος από την κυβέρνηση της Ρώμης.

venice leoforeio r

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας αυτής. Πρώτα απ’ όλα όμως είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24