Κόσμος

Βραζιλία: Αποπνικτικός καύσωνας – Στους 62 βαθμούς Κελσίου η αίσθηση θερμοκρασίας

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη Βραζιλία, καθώς τα θερμόμετρα αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ριπές θερμού αέρα έχουν κάνει την παραμονή σε εξωτερικό χώρο αφόρητη.

Οι ειδικοί στη Βραζιλία προειδοποιούν ότι μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά η πραγματική αίσθηση ξεπερνά τους 62 βαθμούς Κελσίου.

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι πήγαν στις παραλίες για να πάρουν μία ανάσα δροσιάς. Μικροί και μεγάλοι κάνουν βουτιές και απολαμβάνουν τα κύματα, ενώ άλλοι απολαμβάνουν το μπάνιο στις πισίνες.

«Κρύο νερό και κλιματισμός. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντέξει κάποιος τον ήλιο. Το συναίσθημα είναι φρικτό» ανέφερα κάτοικοι της Βραζιλίας.

Ωστόσο, πολλοί Βραζιλιάνοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κατά τη διάρκεια του καύσωνα δεν μπορούν να ανοίξουν κλιματιστικό ή ανεμιστήρα.

 

«Κανείς δεν κοιμάται το βράδυ, όλοι κάθονται έξω. Αν ανοίξουμε κλιματιστικό, θα ανέβει ο λογαριασμός του ρεύματος. Εγώ δεν μπορώ να το ανοίξω γιατί μέχρι στιγμής είμαι άνεργη» σημείωσε μια Βραζιλιάνα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Το Πεντάγωνο διερευνά το ενδεχόμενο «αποπομπής» της Ισπανίας από το ΝΑΤΟ για τη στάση της στον πόλεμο στο Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά καιρούς έχει ασκήσει έντονη κριτική σε συμμάχους του ΝΑΤΟ για τη μη αποστολή ναυτικών δυνάμεων με στόχο τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
Πέδρο Σάντσεθ
Παρατείνεται για «τρεις εβδομάδες» η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου, «πολύ καλή πιθανότητα» να υπάρξει συμφωνία μέσα στη χρονιά, λέει ο Τραμπ
Διαβεβαίωσε επίσης πως αναμένει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο «τις επόμενες εβδομάδες»
λιβανος