Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Latsco: Η Μαριάννα Λάτση απέκτησε το 7,6% της ΓΕΚ Τέρνα από την ολλανδική Reggeborgh

Latsco: Η Μαριάννα Λάτση απέκτησε το 7,6% της ΓΕΚ Τέρνα από την ολλανδική Reggeborgh

«Αίσια» κατάληξη είχαν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μαριάννας Λάτση για λογαριασμό της οικογενειακής επιχείρησης Latsco και της ολλανδικής Reggeborgh Invest, καθώς η δεύτερη μεταβίβασε ποσοστό 7,6% που κατείχε στην κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα. Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία της Μ. Λάτση δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική επιχειρηματικότητα.     

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επενδυτικής Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., η εταιρεία απέκτησε συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου. Στην ίδια ανακοίνωση, η Latsco αναφέρει ότι η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Με την επένδυση στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα, η Μαριάννα Λάτση διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Οι επενδύσεις της Latsco επεκτείνονται από την ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια, μέχρι και την ακίνητη περιουσία.  Επιπλέον δραστηριότητα αναπτύσσει και σε ανερχόμενους τομείς, όπως υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνοασφάλειας, εταιρείες τεχνολογίας καθώς και επενδύσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούλιο η Μ. Λάτση είχε πουλήσει μέρος του μεριδίου που κατείχε στην Lamda Development προς την εταιρεία Brevan Howard Asset Management LLP, ιδρυτής και μέτοχος του οποίου είναι ο  Έλληνας fund manager του Λονδίνου, Τρύφωνας Νάτσης.

Χαμηλών τόνων και με μεγάλη κοινωνική προσφορά, η μεγαλοεπιχειρηματίας Μ. Λάτση, είναι κόρη του Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά. Το καλοκαίρι του 1963, λίγα χρόνια μετά την γέννηση της, ο πατέρας της αγόρασε ένα μεταγωγικό πλοίο στο οποίο έδωσε το όνομα της, “Μαριάννα Λάτση”. Ολοκληρώνοντας τις Οικονομικές Σπουδές της στο Λονδίνο, νωρίς ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις της οικογένειας, ενώ συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του ιδρύματος Λάτση.

Από τις δωρεές της στο ελληνικό δημόσιο, ξεχωρίζουν τα δύο σύγχρονα Κέντρα Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς: Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Αθήνα που αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, επιφάνειας 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» Και Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη επιφάνειας 1.800 τ.μ., που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως μονάδα του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις