Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν είμαι ψυχολόγος του κ. Στουρνάρα

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν είμαι ψυχολόγος του κ. Στουρνάρα

Πως αντιδρά το Βερολίνο στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πως η Ελλάδα δε χρειάζεται κούρεμα και μπορεί να βγει στις αγορές το 2014; Μάλλον ειρωνικά…

«Δεν είμαι ψυχολόγος και ούτε εκπρόσωπος τύπου άλλων υπουργών», απάντησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαουζ, σε ερώτηση για τα κίνητρα των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού στην εφημερίδα Handelsblatt.

Μέχρι τώρα πάντως, είπε ο κ. Κότχαουζ, η τρόικα διαβεβαιώνει ότι η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος είναι εξασφαλισμένη. Για να προσθέσει ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Στουρνάρας είχε υπόψη του το τι θα προκύψει τους επόμενους μήνες. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, αρμόδια να ελέγξει είναι η τρόικα.

Κατά τα λοιπά ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, ότι δηλαδή μόλις το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα εξετασθούν και θα δοθούν απαντήσεις για πιθανές ανάγκες της Ελλάδας.

Λιγότερο αρνητικός ήταν ο κ. Κότχαουζ αναφορικά με την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών περί αναδρομικής μεταφοράς των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο τα 50 δισ. που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.
Ο κ. Κότχαουζ δεν απέρριψε αυτή την πρόταση, δήλωσε απλώς ότι συζητείται ακόμη στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ και Σόιμπλε λένε και ξαναλένε “Nein” σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Παρέμβαση Μέρκελ μέσω Focus: Νέο κούρεμα στην Ελλάδα θα έκανε κακό

Άσμουσεν: Δε βοηθούν οι συζητήσεις για νέο κούρεμα

Στουρνάρας: 10 δισ. το νέο δάνειο αλλά χωρίς μνημόνιο και νέα μέτρα

FAZ: Ανίκανοι και λαϊκιστές οι έλληνες πολιτικοί – Απέτυχαν σε όλα! – Στράφι θα πήγαινε ένα τρίτο πακέτο

Γερμανικός “πόλεμος” με φόντο την Ελλάδα! – Μέρκελ: Αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη να μη μιλάει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε