Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καλλιτέχνης μετατρέπει τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο σε καμβά

άνδρας τρέχει στο san francisco

Ο Lenny Maughan τρέχει στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και μετατρέπει τις διαδρομές του σε τέχνη, επιλέγοντας μονοπάτια που όταν τα δεις σε χάρτη σχηματίζουν εικόνες!

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Lenny μετατρέπει τις διαδρομές του σε τέχνη. Τα μονοπάτια του μέσα στην πόλη είναι προσεκτικά επιλεγμένα, έτσι ώστε, σε έναν χάρτη, να σχηματίζουν εικονογραφήσεις για τα πάντα: από ένα απλό σχήμα καρδιάς, μέχρι το διαστημόπλοιο Enterprise. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 53 έργα – συμπεριλαμβανομένης μιας μοναδικής εικόνας της καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο, που έκανε θραύση στο Instagram και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις του καλλιτέχνη

«Η δημιουργία μιας διαδρομής τρεξίματος είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικά σε μια πόλη όπως το Σαν Φρανσίσκο», είπε ο Lenny σε πρόσφατη συνέντευξη του. «Πρέπει να βρω ένα ασφαλές και γραφικό μέρος, να αποφύγω τα πλήθη και να αποφασίσω πόσους λόφους θέλω να ανέβω!».

Πώς άρχισαν όλα

Ο Lenny δεν είχε σκεφτεί ποτέ να γίνει «καλλιτέχνης τρεξίματος». Καθώς, όμως, οι διάφορες εφαρμογές παρακολούθησης διαδρομής γίνονταν όλο και πιο πολύ δημοφιλείς, πολλοί δρομείς άρχισαν να παρατηρούν και να δημιουργούν, σχέδια στα μονοπάτια τους. Η άμεση παρόρμηση πολλών δρομέων ήταν να σχεδιάσουν… ανδρικά μόρια. «Εκεί ξεκίνησαν όλα», είπε ο Lenny. «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτότυπο».

Το πρώτο του έργο ήταν η χειρονομία Vulcan από το Star Trek, εμπνευσμένη από τον θάνατο του Leonard Nimoy το 2015. «Απλώς εκτύπωσα έναν χάρτη σε χαρτί και σχεδίασα ένα σχήμα χεριού κατά μήκος της Market Street. Στη συνέχεια, ο αντίχειρας και ο καρπός βγήκαν πολύ εύκολα», είπε.

Ακολούθησε μια τηλεόραση και στη συνέχεια, ένα γιγάντιο λογότυπο του Batman, που κάλυπτε μεγάλο μέρος της πόλης. «Όσο εξελίσσεσαι, τόσο πιο βελτιωμένα μπορείς να κάνεις τα διάφορα σχήματα», αναφέρει ο καλλιτέχνης. Στόχος του είναι να δημιουργήσει εικόνες που ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει, συμπληρώνοντας «Αυτός είναι απλώς ένας τρόπος, να κάνω τους δρόμους δικούς μου»!

 

Πηγή: www.theguardian.com

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις