Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μια συνταγή με φέτα κάνει χαμό στο Tik Tok (vid)

Μια συνταγή με φέτα κάνει χαμό στο Tik Tok (vid)

Θραύση φαίνεται πως κάνει στο Τik Tok μια συνταγή για ζυμαρικά με ελληνική φέτα και ντοματίνια αφού κατάφερε να γίνει viral και το βίντεο του να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια views. Ποιος όμως ξεκίνησε αυτή την φρενίτιδα στα social media…; Η Tiiu Piret, μια blogger από τη Φινλανδία…

To 2018 η Tiiu Piret «ανέβασε» στο blogg της μια συνταγή για ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια. Ένα χρόνο αργότερα, η Jenni Hayrinen – επίσης από την Φιλανδία – απλοποίησε τη συνταγή και δημιούργησε αυτό το -viral στη χώρα της- «uunifetapasta» (δηλαδή ζυμαρικά με φέτα στο φούρνο).

Η συνταγή είχε τέτοια απήχηση στον κόσμο που τα σούπερ μάρκετ της… Φινλανδίας ξέμειναν από feta cheese! 

To φαινόμενο «baked feta pasta» ταξίδεψε όμως μέχρι τις ΗΠΑ με την blogger MacKenzie Smith να ανεβάζει στον λογαριασμό της στο TikTok ένα βίντεο με τη δική της εκδοχή της συνταγής. Το βίντεο του του «Grilled Cheese Social» έγινε viral, συγκεντρώνοντας με περίπου 3 εκατομμύρια θεάσεις, το δε hashtag  #fetapasta ξεπάρασε τα 600 εκατ. views.

Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ απλή: Ένα κομμάτι φέτα, λίγο ελαιόλαδο και μερικά ντοματίνια ψήνονται στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατεύονται με βρασμένα ζυμαρικά και φρέσκο βασιλικό.

Όσοι πάντως τη δοκίμασαν πιστοποιούν ότι η συνταγή αποδίδει μόνο με την αυθεντική ελληνική φέτα, αφού η σύνθεση των τυριών τύπου φέτας που κυκλοφορούν σε πολλές ξένες αγορές δεν δημιουργεί τη σωστή κρεμώδη υφή στο πιάτο.

Δείτε το βίντεο:

@grilledcheesesocial

Baked feta pasta viral recipe! Inspired by #uunifeta via @liemessa & @tiiupiret #learnontiktok #foodtiktok #foodie

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις