Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Όλο το παρασκήνιο της παραίτησής του από βουλευτής – Αρχές του 2026 το νέο κόμμα

Μισή ώρα πριν κάνει την ανάρτηση του στα social media τηλεφώνησε στον Σωκράτη Φάμελλο και του είπε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί καθώς δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση γύρω από το νέο κόμμα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές του κόμματος της Κουμουνδούρου είναι χωρισμένοι στα τρία. Η ηγεσία του κόμματος εμφανίζεται αμήχανη να μην θέλει να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν σήμερα (6.10.2025) το πρωί.

Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εμφανίζεται να επιθυμεί την δημιουργία κόμματος εμφανίζεται με χαμόγελα να περιμένει την επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Καραμέρος σε ανάρτηση του χαρακτήρισε την παραίτηση πράξη υπέρβασης και τόνισε ότι: «Το μήνυμα σε όλους εμάς είναι η προοπτική για ένα ταξίδι σε πιο όμορφες θάλασσες».

Αντίθετα ο Παύλος Πολάκης ο οποίος ανήκει στην ομάδα που δεν έχει καμία επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό επέκρινε με ανάρτηση του τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι τελικά η συζήτηση για το νέο κόμμα δεν γινόταν ερήμην του ενώ έκανε λόγοι για την 5η διάσπαση ενώ τόνισε ότι όλοι θα κριθούν στις πράξεις, όχι στις προθέσεις.

Όλα αυτά ενώ η ΚΟ του κόμματος της Κουμουνδούρου θα μείνει με έναν λιγότερο βουλευτή, αφού ο Θοδωρής Δρίτσας, που είναι ο πρώτος επιλαχών, πάρει την έδρα θα πάει στη Νέα Αριστερά.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να παραιτηθεί σήμερα γιατί ξεκίνησε η Γ’ κοινοβουλευτική περίοδος και ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει να είναι πρόβλημα στο κόμμα του.

Έτσι μισή ώρα πριν κάνει την ανάρτησή του στα social media τηλεφώνησε στον Σωκράτη Φάμελλο και του είπε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί καθώς δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση γύρω από το νέο κόμμα.

Οι συνεργάτες του λένε ότι ο ίδιος ήθελε να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν καθώς, ενόψη του βιβλίου όπου μέσα αναφέρεται επικριτικά εναντίον κάποιων συντρόφων του, θα έπρεπε να είναι με λυμένα τα χέρια προκειμένου να τους απαντήσει εφόσον κάποια περιστατικά αμφισβητηθούν.

Από την νέα χρονιά και αφού θα έχει τελειώσει η παρουσίαση του βιβλίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει τους σχεδιασμούς του για την δημιουργία του νέου κόμματος. Άλλωστε αυτά που είπε στην ανάρτηση του για τα ταξίδια στις όμορφες θάλασσες δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αρχικά δεν πρόκειται να ζητήσει από τους βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν να παραιτηθούν. Αυτό θα το πράξει κοντά στις εκλογές ή μετά τις πρώτες εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταγράψει τις δυνάμεις του και κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει ότι διέλυσε το κόμμα του Σωκράτη Φάμελλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ