Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε εκτάκτως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Δύσκολες ώρες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της έκρηξης των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί από τον Νίκο Αντωνάκο, διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το GRΤimes.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται το νοσοκομείο, μετά και την τελευταία δραματική εφημερία που ολοκληρώθηκε στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας (08.11.2021), με πάρα πολλούς ασθενείς με Covid19 διασωληνωμένους και τέσσερις από αυτούς εκτός ΜΕΘ.

Παρακολουθήστε την άφιξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ιπποκράτειο:

Αλέξης Τσίπρας: «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης, να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε»

Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε σε δηλώσεις του «τριτοκοσμική» την κατάσταση στα νοσοκομεία, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί. Επικίνδυνη η αντίληψη ότι ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων, καθώς δημιουργεί αίσθηση χαλαρότητας. Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

«Βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη δυο – τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά που φαίνεται ότι είναι ατελείωτος.

Επισκέφθηκα σήμερα (σ.σ. 08.11.2021) το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για να δω ο ίδιος την κατάσταση την οποία βιώνουν νοσηλευτές, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό. Τη Θεσσαλονίκη, που όπως όλη η βόρεια Ελλάδα, είναι για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της πανδημίας, δυστυχώς όμως πολύ νωρίτερα από ό,τι πέρυσι.

Στη χρονική αντιστοίχηση, φέτος αρχές του Νοέμβρη είμαστε με σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι τέτοιο καιρό. Τα κρούσματα ανεβαίνουν και έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο.
Αναρωτιέμαι, πότε θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κυρίως να σταματήσει μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων.

Αυτό, πέρα από ότι είναι ρατσιστικό απέναντι στο 40% των συμπολιτών μας, που έχουν βεβαίως ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχει ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει, είναι και επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση χαλαρότητας στο υπόλοιπο 60% που έχουν εμβολιαστεί.

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας»

Ρώτησα και πήρα τις πληροφορίες για ένα 20% στις κλινικές Covid που είναι εμβολιασμένοι και για ένα ποσοστό και τις ΜΕΘ που επίσης είναι εμβολιασμένοι και νοσούν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μετάλλαξη «Δ» έχει μειώσει κάπως την αποτελεσματικότητα και γιατί έχουμε ήδη τη γνώση ότι τα αντισώματα διαρκούν περίπου έξι μήνες.

Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε όλοι να προσέχουμε περισσότερο, να φοράμε τις μάσκες μας, να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία με το που εμβολιαστήκαμε, παρότι η κυβέρνηση μέσα στην επιπολαιότητά της μας είπε ότι είναι επιχείρηση «Ελευθερία», εμβολιάστηκες και τελείωσες. Και κυρίως, να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους.

Και να λέει η κυβέρνηση ότι θα φθάσουμε πολύ σύντομα ξανά στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν απ΄ έξω;

Αυτές οι δηλώσεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα γιατί είναι ειλικρινείς, είναι ταυτόχρονα και παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία.

Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό. Ο Οκτώβρης έφυγε με 1.200 συμπολίτες μας που χάθηκαν από την πανδημία. Το κρίσιμο λοιπόν για εμένα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας, να παραδεχθεί τη δυσκολία, να πάρει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις.

Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικόλας Φαραντούρης: Νονός εγκληματικής οργάνωσης ο Μητσοτάκης – «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής κατηφόρας» απαντά η ΝΔ
«Η στάση του κ. Φαραντούρη είναι ο ορισμός της ακραίας τοξικότητας» τονίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης
27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρότασή μας για το KidsWallet υιοθετήθηκε από την ΜΕΤΑ και ξεκινά πιλοτικά σε 5 χώρες της ΕΕ
Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται διεξοδικά και στην Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα
«Ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός. Και θα είναι νικηφόρος» τονίζει στο μήνυμα του για την 51η μαύρη επέτειο του Αττίλα ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη 16
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Μαρινάκης να είναι πιο μετρημένος γιατί εκπροσωπεί τη χρεοκοπία, την κρίση και την κυβέρνηση των σκανδάλων
«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία στις 21 Αυγούστου 2018»
ΣΥΡΙΖΑ 4
ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αξιοποίηση Ακινήτων ΕΔ και Σύσταση αρμόδιου Ταμείου και Φορέα» – Τι αλλαγές φέρνει
Κατατέθηκε χθες Παρασκευή (18.07.2025) στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) που αφορά την αξιοποίηση Ακινήτων...
Στρατιώτης - ΓΕΣ