Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποστάσεις Καιρίδη από Γεραπετρίτη για τη ροζ ελληνική σημαία

Αποστάσεις Καιρίδη από Γεραπετρίτη για τη ροζ ελληνική σημαία
facebook - Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Φωτιές άναψε η ροζ ελληνική σημαία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εικαστικής έκθεσης, στο Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. 

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, το έργο τέχνης με την ελληνική σημαία «κατέβηκε» από το Ελληνικό Προξενείο. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του μετά την εντολή του Γιώργου Γεραπετρίτη να κατέβει η ροζ ελληνική σημαία.

Ο κ. Καιρίδης πήρε αποστάσεις από την κίνηση Γεραπετρίτη λέγοντας: «Δεν το έχω παρακολουθήσει αλλά θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε. Οι καλλιτέχνες έχουν μια ελευθερία και καλά την έχουνε».

Σημειώνεται πως το έργο είναι μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από ροζ σεντόνια, που δημιουργήθηκε ως διαμαρτυρία για την ενδοοικογενειακή βία που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες και τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Νατσιός,  ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», έδειξε μια φωτογραφία με τη ροζ σημαία από τη βήμα της Βουλής θεωρώντας πως με τη σημαία αυτή κατά της ενδοοικογενειακής βίας διακωμωδείται ένα από τα εθνικά μας σύμβολα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά ζήτησε από το Ελληνικό Προξενείο να κατέβει η σημαία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του σημείωσε πως: «Η τέχνη επιτρέπεται να ‘παίζει’ ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων, όταν θέλει να μεταφέρει ένα μήνυμα – από την αντίθεσή της στον ρατσισμό μέχρι την ενδοοικογενειακή βία».

Ακόμα πιο σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: «Οι φασίστες δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και ο κ. Γεραπετρίτης δεν τους χάλασε χατίρι. Έδωσε εντολή να κατέβει το έργο. Η κυβέρνηση υποκύπτει διαρκώς στις πιέσεις των ακροδεξιών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις