Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Οι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι και αθλητές που εκλέγονται – Ποιοι μένουν εκτός

Διάφοροι «επώνυμοι» ήταν υποψήφιοι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, άλλοι κατάφεραν να μπουν στην Βουλή και άλλοι όχι.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, αθλητές ήταν ανάμεσα σε αυτούς που στις εκλογές βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων. (Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα).

Στα βουλευτικά έδρανα όπως όλα δείχνουν θα κάτσουν:

-Από την ΝΔ η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου

-Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Θρασκιά και η Ραλλία Χρηστίδου

-Από το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή

-Από την Πλεύση Ελευθερίας ο Σπύρος Μπιμπίλας και η τραγουδίστρια των «Μπλε» Τζώρτζια Κεφαλά

Ποιοι δεν εκλέγονται

Ωστόσο ορισμένοι «celebrities» δεν εκλέγονται. Ορισμένοι έτσι κι αλλιώς μπήκαν στα ψηφοδέλτια για ενίσχυση, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες (κυρίως του ΚΚΕ) ενώ άλλοι ήταν σε κόμματα που δε μπήκαν στην Βουλή.

Από την ΝΔ δεν εκλέχτηκαν οι Νόνη Δούνια, Σταύρος Νικολαΐδης και Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν οι η Πόπη Τσαπανίδου, Μάριος Αθανασίου, Μιθριδάτης και Άννα Χατζησοφιά.

Από το ΚΚΕ οι Βαγγέλης Σερίφης (Dj Rico) η Ελένη Γερασιμίδου, η Λίλα Καφαντάρη και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος.

Επίσης δεν μπήκαν στη Βουλή οι Κλέων Γρηγοριάδης, αφού δεν μπήκε στην Βουλή το ΜεΡΑ25, και ο Ψαραντώνης που έτσι κι αλλιώς δεν θα έβγαινε καθώς ήταν στην τελευταία θέση του Επικρατείας του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
15
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 148
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 52