Πολιτική

Εκλογές “αν δεν είναι Σεπτέμβρης, θα είναι Οκτώβρης” είπε ο Βούτσης – Παπαδημούλης: Το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ ράγισε

- Εν αναμονή ανασχηματισμού, βέβαιες οι εκλογές το φθινόπωρο
- Στις 17:30 στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας
- Η κυβέρνηση βρέθηκε χθες κοντά στην πτώση είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης
- "Διαφωνούμε με τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας αλλά θα την εφαρμόσουμε" είπε
- Παπαδημούλης κατά Λαφαζάνη: Δεν είναι αριστερό το Grexit ούτε η δραχμή
- "Να κάνουμε κυβέρνηση χωρίς καπετανάτα"

ΣΥΡΙΖΑ σε νευρική κρίση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα, η συμφωνία πέρασε οριακά από το κυβερνητικό μπλοκ και το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε μια ανάσα από την πτώση. Το παραδέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που προανήγγειλε εκλογές το φθινόπωρο.

“Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης” είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Κόκκινο, λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, όπου υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με τους δανειστές. Μόνο που υπερψηφίστηκαν με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, αφού από το κυβερνητικό μπλοκ τα “Ναι” ήταν 123, μόλις 3 πάνω από το όριο που ο κ. Βούτσης έθεσε “ελάχιστο ηθικό και πολιτικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”.

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε πως “είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις”.

“Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε – όπως και ο ίδιος στην ουσία της- κι αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή”, επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Παπαδημούλης: Ράγισε το γυαλί

Το γυαλί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ραγίσει και πλέον ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ώστε να υπάρξει μια κυβέρνηση “χωρίς καπετανάτα” είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για συντρόφους του που έχουν ατζέντα τη δραχμή και πρόσθεσε πως “η συμφωνία είναι ακόμα στον αέρα και καραδοκούν οι Σόιμπλε του Grexit”.

Ζήτησε δε καθαρές προτάσεις, τονίζοντας πως “δεν μπορεί το κόμμα που ηγείται της χώρας να έχει ατζέντα και ευρώ, που είναι το επίσημο πρόγραμμά του, και δραχμή. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Κωνσταντινόπουλου – Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος προς το συνέδριο
Με το κεφάλαιο αυτό να κλείνει χθες, η Χαριλάου Τρικούπη μετρά πλέον αντίστροφα για το συνέδριο, που ξεκινά σε μία εβδομάδα από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» άμυνας για την Κύπρο ζητούν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι προβλέπει η σχετική ρήτρα
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε η Κύπρος, στη Βρετανική βάση, στις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία
«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων», διαμήνυσε με έμφαση και προς όλους τους τόνους για τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε σχέση με τους Patriot στην Κάρπαθο
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη