Πολιτική

Εκλογές: Επιστρέφει την διερευνητική ο Μεϊμαράκης – Την παίρνει ο Λαφαζάνης

- Στις 10:30 το πρωί επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
- Αφού την κρατήσει τρεις μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει... εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
- Όλες οι ημερομηνίες

Οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών ήταν άκαρπες. “Στιγματίστηκαν” από τη… “σφαγή” ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση που αποκαλύπτει τι θα… ζήσουμε.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραδώσει την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε… πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και “φλερτάρει” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά… αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

“Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε” είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη νέα υπηρεσία αυτόματου υποτιτλισμού των δελτίων ειδήσεων
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε απολύτως ανοιχτός στην αναπροσαρμογή των απολαβών του προσωπικού της ΕΡΤ, καλύπτοντας μέρος της διαφοράς στις αμοιβές με τους ιδιωτικούς σταθμούς
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ
«Η δικαστής Ιρένα Γκιόκα που με καταδίκασε είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για πλαστογραφία» καταγγέλλει ο Φρέντι Μπελέρης
«Γι' αυτό ζητώ την αναθεώρηση των αποφάσεων που με φυλάκισαν για 16 μήνες και μου στέρησαν τη Δημαρχία της Χειμάρρας», εξηγεί ο Βορειοηπειρώτης ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Φρέντι Μπελέρης
Πώς λειτουργεί το Kids Wallet, πώς το κατεβάζουμε - «Οι γονείς να το χρησιμοποιούν με σύνεση και να μην το μετατρέψουν σε εργαλείο κατασκοπείας»
Το Kids Wallet, που είναι διαθέσιμο σε Apple Stores και Google Play, είναι το σημαντικότερο μέτρο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων
Η εφαρμογή Kids Wallet
5