Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχουν από την ψηφοφορία

Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απέχουν από την ψηφοφορία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια διεξήχθη σε ουσιαστικό και γόνιμο κλίμα προβληματισμού με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ανοίγοντας τη συζήτηση, να επισημαίνει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι «αποτελεί προγραμματική μας θέση και ο ρόλος μας είναι να νομοθετούμε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι να σχολιάζουμε απόψεις».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη (30.01.2024), καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό να απέχουν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή. Συγκεκριμένα έθεσαν και ζήτησαν διευκρινήσεις σε σειρά νομικών ζητημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους νομικούς του κόμματος και θα απαντηθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν και πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα από ορισμένους εξ αυτών.

Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες, μία υπό την αρμόδια τομεάρχη Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη, για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο Δικαστικό Χάρτη και η δεύτερη υπό τον Στέφανο Παραστατίδη για το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις