Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Έχω ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ…” – Η συγκλονιστική συζήτηση Μητσοτάκη με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

“Έχω ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ…” – Η συγκλονιστική συζήτηση Μητσοτάκη με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

Τις προσωπικές ιστορίες γυναικών που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με θάρρος τον καρκίνο του μαστού άκουσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια ανοιχτή συζήτηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιαίτερη αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί η αναφορά της 66χρονης Λιολιώς Καλυπέρα, η οποία, όπως είπε, θέλησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τον φόβο που αντιμετωπίζει. Αυτός, μάλιστα, συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. «Έχω κι ένα μεγάλο φόβο κ. Πρωθυπουργέ…», σημείωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η 66χρονη.
Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή, όμως, που μιλάμε. Επειδή είμαι ευάλωτη ομάδα και επειδή είμαι μεγάλη, είμαι 66 χρονών, φοβάμαι μήπως διαλεχτώ όταν θα αρρωστήσω. Τώρα είμαι στη θεραπεία φυσικά, αλλά αν πάθω ο μη γένοιτο COVID-19, φοβάμαι, μήπως, υπάρχει ένας πιο νέος άνθρωπος κι εγώ και με διάλεξουν -ότι εγώ πρέπει να κάτσω λίγο πιο πίσω- επειδή έχω και υποκείμενο νόσημα. Έχω αυτόν τον μεγάλο φόβο, που σας τον καταθέτω».

Μητσοτάκης: Η δική σας ιστορία έχει τεράστια αξία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε αμέσως να απαντήσει στη γυναίκα για τον φόβο της διαπιστώνοντας πως θα έχει τεράστια αξία αν ένας νέος, ο οποίος θεωρεί ότι αυτή η ασθένεια δεν τον αφορά, ακούσει τη δική της ιστορία. «Kάναμε ως κοινωνία μια τεράστια προσπάθεια να είμαστε μπροστά απ’ αυτή τη νόσο, η οποία συνέχεια μας αιφνιδιάζει κατά κανόνα δυσάρεστα και όχι ευχάριστα. Το κάναμε για έναν βασικό λόγο: για να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να πρέπει να κάνουμε επιλογές ως προς την περίθαλψη την οποία θα έχει ένας ασθενής στην Ελλάδα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός για να καταλήξει απευθυνόμενος στην 66χρονη Η δική σας ιστορία έχει τεράστια αξία αν θα την ακούσει ένας νέος ο οποίος σήμερα θεωρεί ότι αυτή η ασθένεια δεν τον αφορά. Και πράγματι τον ίδιο μπορεί να μην τον αφορά, διότι κι αν αρρωστήσει, θα αρρωστήσει πολύ ήπια. Αλλά μέσα από την αλυσίδα της μετάδοσης μπορεί να φτάσει σ’ έναν άνθρωπο σαν κι εσάς. Αν μας ξέφευγε η αρρώστια, θα φτάναμε στην τραγική κατάσταση να πρέπει να κάνουμε τέτοιες επιλογές. Επειδή δεν ήθελα ποτέ να είμαι υπεύθυνος για μια τέτοια κατάσταση γι’ αυτό και πήραμε τα δραστικά μέτρα όταν τα πήραμε, γι αυτό και παίρνουμε τώρα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις