Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γεωργιάδης: Αν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα πιο γρήγορα

Γεωργιάδης: Αν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα πιο γρήγορα

΄Την Παρασκευή που έρχεται η Επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για την άρση κάποιων από τα μέτρα που έχουν… απομείνει από το lockdown.  Ο Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε «παράθυρο» για μεγαλύτερα ανοίγματα αλλά υπό έναν όρο.

«Αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων», είπε ξεκάθαρα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24.05.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό», είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δεν έκρυψε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίρονται τα… υπολείμματα του lockdown – Τι ανοίγει άμεσα και πότε σταματά η απαγόρευση από τις 12:30

Είπε επίσης ότι επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας. Όπως είπε, δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων (σ.σ. ανοίγουν την άλλη Δευτέρα) απάντησε χαρακτηριστικά ότι εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς».

Σε κάθε περίπτωση ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

 

Ανέφερε επίσης ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις