Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κάρολος Παπούλιας: Η πατρίδα μας περνά σκληρή δοκιμασία

Κάρολος Παπούλιας: Η πατρίδα μας περνά σκληρή δοκιμασία

Mε αφορμή τη σημερινή Κυριακή της Ορθοδοξίας, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλαν μήνυμα στον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολες δοκιμασίες.

Τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας στην πολυεπίπεδη, ηθική και πνευματική κρίση που περνάει η χώρα υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου γιορτάζοντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η πατρίδα μας περνά σκληρή δοκιμασία. Η ανεργία, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, η διάχυση της φτώχειας, οι οικονομικές ανισότητες, θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Σε τέτοιες συνθήκες βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν ακρότητες, βία, μισαλλοδοξία, διχασμοί», γι΄αυτό, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ο ρόλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, είναι σήμερα εξαιρετικά σημαντικός. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσβλέπουν στην κοινωνική της προσφορά και στήριξή της». Επεσήμανε δε ότι γνωρίζει καλά το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας καθώς «η κρίση που περνάμε είναι πολυδιάστατη, είναι κρίση ηθική-πνευματική. Το αξιακό μας σύστημα κλονίζεται, θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας μας αμφισβητούνται και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει σήμερα εξαιρετική σημασία και ο λόγος που αρθρώνει η Εκκλησία. Ακούω με συγκίνηση τους Ιεράρχες που κηρύσσουν αγάπη, αλληλεγγύη, ανεκτικότητα, που εργάζονται για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

Υπογράμμισε ακόμη την ανυποχώρητη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέρ του απόλυτου σεβασμού στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς, όπως είπε, γίνεται αυτόματα πρωτοπόρος στον αγώνα για μια γνήσια και ολοκληρωμένη δημοκρατία.

Ο Κάρολος Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην φτώχεια την οποία χαρακτήρισε μάστιγα και γι΄αυτό είναι σημαντική η κοινωνική αλληλεγγύη που διδάσκει και πρέπει να κηρύττει η Εκκλησία.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πρόσκληση τόνισε: «Το μυστικό του αγώνα ήταν και είναι πάντοτε η ενότητα και αυτοθυσία. Οι δυσκολίες, οι κρίσεις τα αδιέξοδα σε αυτόν τον κόσμο υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εμείς έχουμε χρέος να μένουμε όρθιοι στα τείχη της καρδιάς μας. Η σημερινή τράπεζα που είχατε την αγάπη να μας παραθέσετε, αυτό νοηματοδοτεί, τη συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας, ο καθένας στο χρέος και στις αρμοδιότητές του, με αντικειμενικό σκοπό πάντοτε την διακονία του ανθρώπου, του Έλληνα και της ευλογημένης αυτής χώρας, της Ελλάδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 25η Μαρτίου

 

Παπούλιας για Κύπρο: Σαν να μην έφταναν τα δικά μας

 

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όλη η περιουσία της Εκκλησίας στην διάθεση της κυβέρνησης

 

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Πρόστυχοι οι ευρωπαίοι – Επιστροφή στη λίρα”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε