Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Θα μάθουμε για τη συμφωνία με την Τουρκία; Πέτσας: Ρώτα τον Τσίπρα

Πέτσας Τσίπρας

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο άρθρο του στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Le Monde για «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία στο Βερολίνο προκαλεί αίσθηση, με την αντιπολίτευση να ζητά απαντήσεις. Κατά τον Στέλιο Πέτσα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε εδώ και καιρό.

«… Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Click4more Μητσοτάκης για Τουρκία: Να σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις από την Ε.Ε.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε αντίδραση τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, που σε tweet του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί, όπως υπονοεί, δεν είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως τονίζει στο tweet του ο πρώην υπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε ξένα ΜΜΕ αλλά όχι στους αρχηγούς ή στον ελληνικό λαό για τη συμφωνία με την Τουρκία. Και διερωτάται «δεν έχει δικαίωμα να μάθει ο ελληνικός λαός».

Πέτσας: Γιατί ο Κατρούγκαλος δεν ρωτάει τον Τσίπρα;

Για την αναφορά του πρωθυπουργού στη συμφωνία με την Τουρκία, τη μυστική διπλωματία και την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου ρωτήθηκε, από το newsit.gr, ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια του του briefing.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε γι’ αυτές τις συζητήσεις και κάλεσε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, να τον ρωτήσει.

«Μας κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Κατρούγκαλος ρωτάει εμάς και δεν ρωτάει τον αρχηγό του. Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο όλων αυτών των συζητήσεων, όλο το προηγούμενο διάστημα. Επομένως, ο κ. Κατρούγκαλος μάλλον έχει χαθεί στη μετάφραση του ανασχηματισμού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Και κατέληξε: «Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, όταν έχουμε κάτι να πούμε, το λέμε δημοσίως».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις