Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα του, Μαρίκα

Με άκρως προσωπικό χαρακτήρα και μια φωτογραφία με τη μητέρα του, Μαρίκα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) έχει καθιερωθεί από το 1992 να τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μερικές σκέψεις του, αναφερόμενος και στην αγαπημένη του μητέρα, Μαρίκα Μητσοτάκη.

Μάλιστα το κείμενό του συνοδεύει και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τους από όταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ακόμη νεαρός.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή – και από μικρή ηλικία – αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.
Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.
Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.
Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω
“.

Δείτε την ανάρτησή του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Θετικά βλέπουν τα μέτρα Μητσοτάκη για ενοικιαστές και συνταξιούχους οι πολίτες – Παραμένει δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας
Οι πολίτες ζητούν μέτρα και για την περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας τάξης - «Μοιρασμένοι» για το πότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές
Ακίνητα 17
Άδωνις Γεωργιάδης για Παύλο Πολάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Δικάζεται την Τετάρτη για συκοφαντία μετά από 5 αναβολές
Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η μηνυτήρια αναφορά του Σταμάτη Πουλή και της συζύγου του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Παύλο Πολάκη