Πολιτική

Λαμπερή Μπέτυ Μπαζιάνα στη βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο [pics]

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ τιμήθηκαν με το βραβείο Ewald von Kleist για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από το πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να λείπει η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η βράβευση των δυο πρωθυπουργών έγινε το βράδυ του Σαββάτου (16.02.2019) στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την ασφάλεια. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε συνοδευόμενος από την, εντυπωσιακή για άλλη μια φορά, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να φορέσει μια εντυπωσιακή ολόμαυρη φόρμα, με δαντελένιες λεπτομέρειες στο ντεκολτέ και τα μαλλιά της ήταν μαζεμένα πίσω.

tsipras betty monaxo

«Ποτέ δεν περίμενα…»

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκαν να παραλάβουν το βραβείο τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια… αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν. Θυμήθηκε και θύμισε τη… σχέση του με τους Βαυαρούς πολιτικούς το 2015. «Ποτέ δεν πίστευα και ιδίως στις δύσκολες εποχές του 2015 ότι 4 χρόνια μετά θα βρισκόμουν εδώ και θα παραλάμβανα αυτό το βραβείο από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας», είπε γελώντας και συνέχισε: «Αυτή όμως είναι η ζωή. Ποτέ μην λες ποτέ. Οι καιροί αλλάζουν και εμείς αλλάξαμε πράγματα προς το καλύτερο για τους λαούς μας».

[read4more]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ζόραν Ζάεφ «γιατί για εκείνον ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση στην αρχή, όπως και για μένα το ίδιο». Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει κρατήσει στο κινητό κάποια από τα πρώτα κείμενα που αποτελούν ντοκουμέντα και τα οποία καταδεικνύουν ότι στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν στην πορεία έως την επίτευξη της λύσης, όταν ήταν δύσκολη περίοδος για τη χώρα του κ. Ζάεφ, ο ίδιος προσπάθησε να του δώσει κουράγιο, όπως έκανε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αντίστοιχα όταν ήταν δύσκολες εποχές για τον Έλληνα πρωθυπουργό, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει.

«Ο Ζόραν ήθελε αυτή την λύση και το ήθελα κι εγώ, γιατί πιστεύουμε και οι δύο ότι αυτή η εξέλιξη είναι προς όφελος των λαών μας», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αποκάλυψε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, έστειλε ένα μήνυμα στον κ. Ζάεφ σχετικά με το βραβείο τους «και του είπα ότι το πιο σημαντικό βραβείο για μας είναι ότι βάζουμε τα θεμέλια για πραγματική φιλία και συνεργασία μεταξύ των λαών μας. Και νομίζω ότι και οι δύο το πιστεύουμε σθεναρά». «Αυτό το βραβείο δεν ανήκει σε εμάς αλλά στους λαούς μας και στο μέλλον των λαών μας», υπογράμμισε.

tsipras zaev monaxo vraveio

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε δύο ΥΠΕΞ που εργάστηκαν στενά, στον Ν. Ντιμιτρόφ και την ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και στον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά «που η συμβολή του ήταν ανεκτίμητη» και στον σημερινή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλο, τις διπλωματικές ομάδες των δύο χωρών, στον διπλωματικό σύμβουλο του, Βαγγέλη Καλπαδάκη, και τον σύμβουλο του κ. Ζάεφ.

tsipras zaev monaxo vraveio

Στον χαιρετισμό του, ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, τον Μ. Νίμιτς, τους Επιτρόπους, Χαν και Μογκερίνι, τους δυο ΥΠΕΞ και βέβαια τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχω ελπίδα να λύσουμε προβλήματα με τους γείτονες μας», είπε και πρόσθεσε πως «όταν όλοι μου έλεγαν ότι δεν είναι πιθανό, εγώ πίστευα σε μια λύση και σε ένα καλύτερο μέλλον». Ανέφερε ότι άνοιξαν με τον Αλέξη Τσίπρα μια ειλικρινή επικοινωνία, χωρίς κρυφές ατζέντες, αποφάσισαν να επιδείξουν αντοχή και κατανόηση ο ένας για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο άλλος.

tsipras zaev monaxo vraveio

Ο κ. Ζάεφ είπε ότι θέλει να μοιραστεί το βραβείο με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και με άλλους Βαλκάνιους ηγέτες, όμως το αφιερώνει, «όπως ο φίλος μου ο Αλέξης», σε όλη τη νεολαία των Βαλκανίων. «Αυτό το επίτευγμα είναι για εκείνους, αυτοί είναι ο λόγος που υπάρχουμε, αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η βάση για αυτό που οι επόμενες γενιές θα οικοδομήσουν αύριο».

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη
Έρχεται πρωτοχρονιά με μπλόκα: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και το «blame game» με τους αγρότες για το χάος στους δρόμους
Στο παρασκήνιο είναι διαρκείς οι επαφές κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων με αγρότες ανά την Ελλάδα, με στόχο να υπάρξει συνεννόηση το συντομότερο δυνατόν
Αγρότες με τρακτέρ
«Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας» το συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρουλάκη για την απώλεια της Σύλβας Ακρίτα
»Παρούσα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει για τη Σύλβα Ακρίτα ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σύλβα Ακρίτα: Τα συλλυπητήρια του Νίκου Ανδρουλάκη – «Αποχαιρετώ μία ασυμβίβαστη αγωνίστρια της δημοκρατίας»