Πολιτική

Λάβρος Λαφαζάνης: Στήνετε το παιχνίδι με τις τράπεζες ενόψει των πολιτικών εξελίξεων!

Νέα κόντρα ΚυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών που του παρέχει «μαξιλαράκι» περίπου 3 δις ευρώ εν όψει των επικείμενων stress test.

«Αν όλα πάνε καλά με τα stress test των τραπεζών  θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων και του ζητήματος της ρευστότητας της αγοράς» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γκίκας Χαρδούβελης και απέρριψε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «μέγα» σκάνδαλο, που δεν εξασφαλίζει τα χρήματα του δημοσίου.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως η τροπολογία εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων και σημείωσε ότι επιτυγχάνεται η ισχυροποίηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών, ότι τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν οι τράπεζες να  λειτουργούν ισότιμα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, ενώ πρόσθεσε πως βοηθάει στη σταθερότητα τραπεζικού συστήματος και καθιστά τις τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους.

Νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για μία «αεροπλανική τροπολογία» που προωθεί «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν συμβεί στην ελληνική ιστορία» και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την επίμαχη ρύθμιση επιχειρεί να «απαξιώνεται πλήρως τα λεφτά που έβαλε δημόσιο μέσω ΤΧΣ στις τράπεζες για να περάσει σε μία νύχτα με μαρουλόφυλλα τις τράπεζες σε ιδιωτικά χέρι και μάλιστα σε ξένα funds». «Το παιχνίδι είναι στημένο εν όψει των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται… Ευεργετείτε τους ιδιώτες τραπεζίτες» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει την τροπολογία, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν έχει την έγκριση της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις για τράπεζες: Ήταν μια κακή δήλωση

Το …μαντρί του ρεαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ρύθμιση του χρέους

“Σκοτώθηκαν” για την COSCO – Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές

Βούτσης για Άδωνι: Σαν εκπομπή στο Nickelodeon

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μίκης Θεοδωράκης μπόλιασε τον λαό με αξιοπρέπεια και πολιτισμό
«Ο Μίκης και το έργο του ανήκουν σ' ένα αύριο που διεκδικεί και φέρνει έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση στη Ζάτουνα Αρκαδίας για τον αείμνηστο συνθέτη
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3