Πολιτική

Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας με τροπολογία Κούκλατζης και Μητρετώδης

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Βουλή, με καθυστέρηση δυο μηνών η τρποπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού. Η τροπολογία αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τροπολογία ήρθε με καθυστέρηση μηνών και μάλιστα ως βουλευτική από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και προβλέπει  ειδική μηνιαία αποζημίωση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Η επίμαχη ρύθμιση, σύμφωνα με όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος, αναμένεται να δώσει επιχειρήματα περί της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», είπε ο κ. Καμμένος.

Την τροπολογία για τους δυο Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα κόμματα αφού ζήτησαν από τον υπουργό Εθνική Άμυνας Πάνο Καμμένο να αφαιρέσει το δεύτερο τμήμα της βουλευτικής τροπολογίας που ρύθμιζε θέματα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Αξιωματικών.

Επίσης ομόφωνα ψηφίσθηκε και η υπουργική τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην Ήπειρο και τη Μακεδονία και είναι ύψους 100 ευρώ.

Δείτε την τροπολογία

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/07/tropologia_ellines.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο: Σχέδιο με 18.804 πυροσβέστες, 4.299 οχήματα, πάνω από 80 εναέρια μέσα και 100 βάσεις drones
Μήνυμα επιχειρησιακής ετοιμότητας από την κυβέρνηση απέναντι σε ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής κρίσης - Έμφαση στην πρόληψη και στη θωράκιση των δασών
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Καρφί» Μαρινάκη για Σαμαρά: «Η κυβέρνηση δεν θα απαντά σε προσωπικές ατζέντες, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί της»
Αιχμές για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για την Εξεταστική - «Αρκετά πλήρωσε η χώρα από την πάνω και την κάτω πλατεία» είπε για το κόμμα Καρυστιανού
Παύλος Μαρινάκης
Διπλά πυρά Βορίδη σε Σαμαρά και Ανδρουλάκη για υποκλοπές και εξωτερική πολιτική: «Αυτή η κυβέρνηση έκανε όσα δεν τόλμησαν άλλοι»
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ απάντησε στις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για «κατευνασμό» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για περιφρόνηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης
Μάκης Βορίδης
Οι 4 σωματοφύλακες της Μαρίας Καρυστιανού και οι εικόνες που παρέπεμπαν σε άλλη εποχή
Η γυναίκα που «μπήκε» στα σπίτια όλων ως η χαροκαμένη μάνα που έχασε το παιδί της σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας, κατάφερε με αυτή την κίνηση να εμφανίσει ένα απόμακρο πρόσωπο
Η Μαρία Καρυστιανού 17