Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Αλέξης Τσίπρας σκηνοθέτησε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δρώντας με διάφορους τρόπους στο παρασκήνιο, ο κύριος Τσίπρας φιλοδοξεί να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα (06.10.2025) από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σκηνοθέτησε τη διάλυση του κόμματός του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Λίγες ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρίστηκε την ιδιότητα του βουλευτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δρώντας με διάφορους τρόπους στο παρασκήνιο, ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο, μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «το 41% που πήρε η Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα του. «Έχουμε μόνο έναν στόχο, να υπάρξει πολιτική αλλαγή στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και επειδή υπάρχει μία γνήσια αγωνία του κόσμου του προοδευτικού για να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, θέλω να σας πω ότι αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να στηριχθεί ούτε σε τυχοδιωκτικές συμπεριφορές, ούτε σε παρασκηνιακές διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η κεντροαριστερά και ο προοδευτικός κόσμος χρειάζονται ένα πραγματικά διαφορετικό μοντέλο εξουσίας, διακυβέρνησης και πολιτικής νοοτροπίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης για την αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Πολύζου: «Κουμάντο στη Βουλή κάνει μόνο ο πρόεδρος»
Ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθαρίζοντας πως η Βουλή τούς παρέχει πλήρη θεσμική κάλυψη και ότι έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους του Κοινοβουλίου
Νικήτας Κακλαμάνης
Η Κωνσταντοπούλου συνέχισε στη Βουλή τον καβγά για την Πολύζου: «Εχει άλλο όνομα, πέσαμε θύματα απάτης όταν την βάλαμε υποψήφια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επανέφερε τις καταγγελίες της από το βήμα της Ολομέλειας, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στο κυλικείο των αστυνομικών και τη μήνυση της διαπιστευμένης συντάκτριας
Ζωή Κωνσταντοπούλου