Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο «αναλώσιμος» κύριος Στουρνάρας – Οι… υποσχέσεις για το μέλλον του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να στηρίζεται στις οικονομικές και λογιστικές δυνατότητες του Γιάννη Στουρνάρα έναντι των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών όμως γνωρίζει ότι είναι «αναλώσιμος» όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των πολιτικών αποφάσεων.

Στην παρούσα φάση ο πρωθυπουργός και δευτερευόντως ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βασικά δεν θέλει να τον βλέπει, παρέχει πολιτική στήριξη και κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών ενόψει και της άφιξης της τρόικας, οι επικεφαλής της οποίας να σημειωθεί αν θέλουν ένα αξιόπιστο συνομιλητή που βρίσκεται στην ίδια λογική προσέγγισης του ελληνικού ζητήματος αυτός είναι ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να μην φημίζεται για τα πολιτικά του ανακλαστικά όντας τεχνοκράτης, έχει όμως σύμφωνα με πληροφορίες φροντίσει να διασφαλίσει τα μέλλον του όταν το Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη αποφασίσουν να τον «θυσιάσουν».

Λέγεται λοιπόν ότι ο κ. Στουρνάρας ήδη έχει λάβει υποσχέσεις ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος της Μαρίας Δαμανάκη στην Κομισιόν, καθώς η θητεία της λήγει τον Μάιο του 2014 με τις ευρωεκλογές, ενώ είναι ανοιχτό και το σενάριο για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη θέση του κ. Προβόπουλου.

Είναι βέβαιο ότι μία από τι δύο θέσεις θα την καπαρώσει καθώς σε τελική ανάλυση πιστεύει ότι έχει χρόνο μπροστά του για να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν η κρίση θα έχει αναμορφώσει και το πολιτικό τοπίο ιδίως στο χώρο που εκφράζουν σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τη θέση του εάν και εφόσον δεν προσφύγει σε πρόωρες εκλογές «φλερτάρει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ακούγεται και το όνομα του πρώην υπουργού Τάσου Γιαννίτση, ο οποίος όμως ενδέχεται – στην περίπτωση που προωθηθεί το σενάριο τύπου Παπαδήμου- να αναλάβει ακόμη και την πρωθυπουργία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67 – Παράθυρο στο νόμο αφήνει ανοιχτή την πόρτα εξόδου ως το τέλος του χρόνου

Μικρότερος φόρος στα ακίνητα -Νέες αλλαγές μετά το αντάρτικο των βουλευτών

Εμπλοκή με την τρόικα για απολύσεις και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο…

“Διαβολοβδόμαδα” για τη κυβέρνηση….

Γερμανός οικονομολόγος: Λάθος η πολιτική των δανειστών – Γονάτισαν την Ελλάδα με τη λιτότητα

Το πρωί: Στουρνάρας: Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο” – Το μεσημέρι: Κυβέρνηση: “Δεν θα υπάρξουν νεα οριζόντια μέτρα”

Βόμβα Στουρνάρα: Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο – Δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ!

Εντολή Στουρνάρα: Κομμένος ο καφές! Παραγγελίες μόνο για την τρόικα

Τρόικα: «Δώστε στους Έλληνες χρήματα να μονώσουν τα σπίτια τους»!

Ο Στουρνάρας απάντησε στον Ρεν – “Θα δούμε για τις πρόωρες συντάξεις”

Συζητούσαν να μπει η Ελλάδα σε προγράμματα για Τρίτες Χώρες!

Πλήρες “άδειασμα” του Στουρνάρα από Βενιζέλο για τις νέες περικοπές – Υποχωρεί και το ΥΠΟΙΚ: Παρεμβάσεις ΜΟΝΟ στις πρόωρες συντάξεις

Συνήγορος του Πολίτη σε Στουρνάρα: Ορίστε όριο για κατασχέσεις σε ενοίκια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε