Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» αλλαγή του εκλογικού νόμου και «σύνδεση» της αυτοδυναμίας με τη διαφορά

Τα προβλήματα που δημιουργεί στις βιομηχανίες η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας θα απασχολήσει τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα (21.03.2022) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους των Ελλήνων Βιομηχάνων.

Εν τω μεταξύ, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα οποία κάνουν λόγο για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τη διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει την αυτοδυναμία την οποία ζητάει ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα λένε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα με την αύξηση του μπόνους, ενώ σύμφωνα με τα όσα γράφονται και λέγονται, θα συνδέσει την αυτοδυναμία και με τη διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα.

«Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία τού έχει απομείνει».

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δίνουν ωστόσο έμφαση και στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος το Σάββατο αναφέρθηκε στον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση δεν σκέπτεται να πάει σε εκλογές.

«Η κυνική παραδοχή του κ. Πέτσα πως δεν τολμάνε να κάνουν εκλογές γιατί φοβούνται ότι θα τους τιμωρήσει ο κόσμος που δεν βγάζει το μήνα, είναι ενδεικτική της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη.

Αυτός που δήθεν προηγείται με 15 μονάδες, ετοιμάζει θεσμικούς ακροβατισμούς με δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου μπας και σωθεί και ομολογεί πως τρέμει τους πολίτες.

Όσο μένει γαντζωμένος στην καρέκλα του, τόσο η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνεται πιο αβίωτη με λογαριασμούς και ακρίβεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Θα συνεχίσω να παλεύω, δεν αποφεύγω τις ευθύνες
«Ξέρω ότι χρειάζεται να αλλάξουν πολλά ακόμα στην πατρίδα μας. Και γι' αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Παίρνω δύναμη από τις στιγμές που όλοι οι Έλληνες νιώσαμε υπερήφανοι»
Από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019
1
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Τι είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την εισβολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Όλα όσα αποκάλυψε για το τηλεφώνημα με τον Αλέξη Τσίπρα όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα
Προκόπης Παυλόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 3
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης