Συνάντηση με τους 25 αγρότες και κτηνοτρόφους από 30 μπλόκα και οργανώσεις από διάφορες περιοχές της χώρας έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα Τρίτη (13.1.26). Την ίδια ώρα, οι «σκληροί» των μπλόκων σε Λάρισα, Καρδίτσα, Μακεδονία και Κάστρο Βοιωτίας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας και πάλι δρόμους. Δηλώνοντας πάντως έτοιμοι για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά τους για εκπροσώπηση με δύο επιτροπές από 25 αγρότες και 10 κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους. Live όλες οι εξελίξεις.
Οι αγρότες συναντούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή στο Live News, τα μέτρα που συζητούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί με τους αγρότες, περιλαμβάνουν λύσεις για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) και ρεύμα για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Λίγο μετά τις 15:00 αγρότες κινήθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά στην παλιά εθνική οδό που συνδέει τον Βόλο με τη Λάρισα και απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του Πλατύκαμπου στη Λάρισα.
«Άτυπα έγινε αυτή η κάθοδος των συναδέλφων μας [στο Μέγαρο Μαξίμου]. Δεν είμαστε σύμφωνοι και γι’ αυτό κάναμε δεκάδες συνελεύσεις τον περασμένο μήνα. Δεν καταλαβαίνω ποια αιτήματά μας θα επιλυθούν, εφ’ όσον οι ίδιοι συνάδελφοι έχουν στείλει τα αιτήματά τους πριν ένα μήνα στον πρωθυπουργό. Τα αιτήματά μας είναι ανοιχτά. Προσπαθούμε να έρθουμε σε διάλογο και όλο αυτό έχει γίνει για τη διάσπαση των μπλόκων, όπως καταλαβαίνετε. Δεν δεχόμαστε να έχουμε καμία σχέση με τους ανθρώπους που κατέβηκαν αυτή τη στιγμή» δήλωσε η Βάσω Φασούλα, κτηνοτρόφος και από τη Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι θα λάβουν αποφάσεις αύριο στη συνέλευση που θα γίνει στον Παλαμά.
«Η πλειοψηφία είναι εδώ και όχι στο γραφείο του Μαξίμου» απαντούν οι αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας στην φράση του πρωθυπουργού ότι «τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες».

Καταρχάς, καλή χρονιά και καλώς ήρθατε. Χαίρομαι πολύ που θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα, πιστεύω, να κάνουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, παραγωγική συζήτηση, για τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας.
Νομίζω ότι θα είναι μία ευκαιρία να κάνουμε και μία ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε αρκετά από τα αιτήματα του κλάδου, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω από εσάς και πώς οι λύσεις που έχουν δοθεί μπορούν να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά, να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, να δούμε σε ποιο βαθμό υπάρχουν ειδικά τοπικά ζητήματα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να εξειδικευθούν και σε άλλες συναντήσεις που θα έχετε με το επιτελείο μας.
Και νομίζω να κάνουμε και μία ευρύτερη συζήτηση, πέρα και πάνω από τα άμεσα κλαδικά αιτήματα, γι’ αυτό το οποίο νομίζω μας απασχολεί όλους: ποιο είναι τελικά το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, όλη αυτή η συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του, πώς μπορεί να μεταφερθεί από τη θεωρία στην πράξη. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Διακομματικής Επιτροπής την οποία έχουμε συστήσει στη Βουλή και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της άμεσα και στην οποία θα επιζητήσουμε, προφανώς, να συμμετέχετε και να μας καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις.
Άρα, νομίζω ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Θα ήθελα αυτή η συζήτηση να ήταν και υπό προϋποθέσεις πιο διευρυμένη. Το μόνο που θα πω είναι ότι τελικά, ξέρετε, τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες, άρα, εμείς συζητούμε πάντα με αυτούς οι οποίοι έχουν διάθεση να συζητήσουν μαζί μας και προφανώς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να έρθει και να προσέλθει σε έναν διάλογο, τον οποίον για δικούς του λόγους μπορεί να μην τον επιδιώκει.








Στη συνάντηση με τους αγρότες εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετέχουν:
Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Χρήστος Κέλλας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σπύρος Πρωτοψάλτης, ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αντώνης Φιλιππής, ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων
Αργυρώ Ζέρβα, ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών
Ανδρέας Λυκουρέντζος, Πρόεδρος ΕΛΓΑ
Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
Γιώργος Μυλωνάκης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιλιάς και η Αναστασία Παπαθανασίου νέα αγρότισσα από τις Μικροθήβες, δύο από τους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό /ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI


Η συνέλευση των 25 αγροτών και κτηνοτρόφων στο «Τιτάνια» ολοκληρώθηκε και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Με τον αγροτικό κόσμο να είναι διχασμένος λίγο πριν τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, τα «σκληρά» μπλόκα σε Λάρισα, Καρδίτσα και άλλες περιοχές, ξανακλείνουν τους δρόμους ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση.
Έντονη φραστική αντιπαράθεση είχαν στον «αέρα» της ΕΡΤ ο ισχυρός άνδρας του μπλόκου της Νίκαιας Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας και ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Τσιλιάς.
Συνέλευση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι 25 αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα συμμετάσχουν στο ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δηλώνουν «το κλίμα είναι ενωτικό».
Στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν 25 αγρότες και κτηνοτρόφοι από μπλόκα και αγροτικές οργανώσεις από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ περιλαμβάνονται και ορισμένοι που συμμετείχαν στο πανελλαδικό συντονιστικό όργανο.
Καλησπέρα σας, από το newsit.gr θα παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στην πολυαμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία 25 αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ